Anton Tinnerholm: ”Vi vill ta tag i taktpinnen direkt”

Publicerad 06 april 2016 i Nyheter

I Allsvenskans andra omgång reser MFF till Jönköping för match mot nykomlingen Jönköpings Södra IF och Anton Tinnerholm hoppas på spelmässiga förbättringar, trots sex av sex vinster i tävlingsmatcher under 2016.

Lördagens premiärvinst mot IFK Norrköping innebär att MFF:s förmåga att vända underläge till seger under 2016 fortsätter.

– Vi har en tro på oss själva och vi har visat nu på försäsongen att vi kan vända matcher, tror vi har vänt fyra av sex matcher redan. Vi får ingen panik om vi får ett mål emot oss men samtidigt så måste vi börja på ett bättre sätt och sätta vår prägel på matcherna, menar Anton Tinnerholm.

Såväl spelare som tränare Allan Kuhn uttryckte missnöje med den första halvleken mot IFK Norrköping, men Tinnerholm tar ändå med sig styrkan i att vända underlägen.

– Vi är starka och maler ner våra motståndare till slut, trots att vi gör en dålig första halvlek.

Vad vet ni om kvällens motstånd?
– Det är ett lag som vill spela fotboll och det uppskattas. De spelar på gräs också så det är en rolig nykomling på så sätt. Jag såg lite av deras match mot Kalmar och blev ganska imponerad, de spelade ur sig en del svåra situationer och såg bra ut i kontringsspelet. Så det gäller att vi är med från början.

Efter problem med en stukad fot under försäsongen börjar toppformen närma sig för Anton Tinnerholm. Vinst i samtliga tävlingsmatcher är en trend som högerbacken vill upprätthålla och han hoppas att laget går ut och tar kommandot i kvällens match.

– Jag hoppas att vi kan gå ut och bestämma hur matchbilden ser ut, till skillnad från en del andra matcher där vi inte har gjort det. Vi vill ta tag i taktpinnen direkt.

Jönköpings Södra IF – Malmö FF
Stadsparksvallen
Onsdagen den 6 april klockan 18:30

huvudpartners

officiella partners