Anton Tinnerholm lämnar Malmö FF

Publicerad 03 november 2017 i Nyheter

Det är nu klart att det inte blir någon fortsättning för Anton Tinnerholm i Malmö FF. Spelaren lämnar MFF vid det nuvarande kontraktets slut den 31 december.

Anton Tinnerholm anslöt till Malmö FF på ett 3,5-års kontrakt från Åtvidabergs FF sommaren 2014. Han kastades direkt in i hetluften i de avslutande matcherna av Europakvalet och var med och förde laget till det första Champions League-gruppspelet i föreningens historia. Senare samma år tog han också sitt första SM-guld med Malmö FF.

Under 2015 gjorde han landslagsdebut och stod ännu en gång för betydande insatser när MFF återigen kvalificerade sig för Champions Leagues gruppspel – bland annat gjorde han målet som avgjorde MFF:s kvalmöte mot FK Žalgiris Vilnius.

Säsongen 2016 blev det ännu ett SM-guld med Malmö FF och den bedriften upprepades 2017. Under årets säsong stod han för fem mål och fyra målgivande passningar från sin högerbacksposition.

Totalt blev det 98 allsvenska matcher, 24 Europamatcher och 15 cupmatcher för honom i den himmelsblå tröjan.

Malmö FF tackar Anton Tinnerholm för hans insatser för föreningen och önskar honom lycka till framöver!

Daniel Andersson, sportchef:

– Under Anton Tinnerholms tid i MFF har klubben haft enorma framgångar och det har han i högsta grad bidragit till. Det är en spelare med vinnarskalle som ger hundra procent i alla lägen och även har en förmåga att höja andra. Här har han lärt sig att alltid vinna och verkligen tagit del av andan som finns i MFF.

Anton Tinnerholm:

– Jag har haft en fantastisk tid i Malmö och har upplevt det mesta som går att göra inom svensk fotboll. Men det största jag tar med mig är den kärlek jag fått från supportrar och alla människor i och kring laget. Det känns vemodigt men jag känner att det är dags för mig att testa på ett nytt äventyr.

Avtackning
Anton Tinnerholm är avstängd i den avslutande matchen på söndag men kommer givetvis att vara på plats på Swedbank Stadion för att ta emot guldmedaljen och ta farväl av alla MFF:are.

Malmö FF – BK Häcken
Swedbank Stadion
Söndag 5 november 15:00

Biljettköp

huvudpartners

officiella partners