Anton Tinnerholm: Högt tempo är nyckeln mot IFK Norrköping

Publicerad 12 mars 2016 i Nyheter

Under söndagens kvartsfinal i Svenska Cupen tror en revanschsugen Anton Tinnerholm att det är speltempot i det offensiva spelet som kommer att bli nyckeln till att Malmö FF ska kunna besegra IFK Norrköping. 

När det var IFK Norrköping som drogs i lotten till kvartsfinal i Svenska Cupen väcktes revanschlustan hos Anton Tinnerholm.

– Vi vill ha revansch, vi vill visa att vi är ett bättre lag än Norrköping. Förra säsongen förlorade vi båda matcherna mot dem. Det gäller att vi är med från start denna gången och har mer tempo i bollen, då kommer det att gå bra, säger Anton Tinnerholm.

Efter tre raka segrar i gruppspelet tror Anton Tinnerholm på en tätare match mot IFK Norrköping.

– Vi kommer nog inte få lika mycket chanser i denna match som i de tidigare så det gäller att vi är effektiva när vi väl få lägen och att vi samtidigt är rejäla i försvarsspelet. Det blir tuffare och tuffare matcher nu, som gäller mer och mer. Det är de här matcherna vi vill spela.

– Spelet har blivit bättre och bättre i de matcherna vi spelat. Vårt spel sätter sig mer och mer och kommer att ännu bättre. Kan vi hålla tempo i bollen så kommer motståndarna att få det jobbigt till slut. Vi har gjort många av målen i andra halvlek. Det säger någonting om att vi lyckas trötta ut motståndarna i andra halvlek, säger Anton Tinnerholm.

Tinnerholm berättar vidare att IFK Norrköping överraskade många under förra säsongen, men att Malmö FF har koll på vad de kan förvänta sig av morgondagens motstånd.

– Vi vet hur de kommer att spela så vi har lagt upp en taktik efter det också. Det är ett bollskickligt, spelande lag som vi kommer att möta så det gäller att inte ge dem för mycket tid med bollen och att vi ligger rätt.

Det är en segerviss Tinnerholm som poängterar att tempot i det egna spelet kommer att bli nyckeln till att vinna kvartsfinalen. 

– Vi går ut för att vinna varje match. Vi vet vad som står på spel nu och förlorar vi är vi utslagna, men det är inte de tankarna vi kommer gå ut med i matchen. Vi ska ut och spela vårt eget spel och gör vi det med ett högt tempo så vet vi att vi kommer få chanser och förhoppningsvis också några mål, säger Anton Tinnerholm.

huvudpartners

officiella partners