Anton Kralj om A-lagsdebuten

Publicerad 25 mars 2016 i Nyheter

18-årige vänsterbacken Anton Kralj fick en halvtimmes speltid i träningsmatchen mot HJK Helsingfors. Efter matchen fick debutanten beröm av Allan Kuhn.

Det var i den 60:e minuten som Anton Kralj bytte av Rasmus Bengtsson och samtidigt noterades för sin första A-lagsmatch i den himmelsblå tröjan. Vänsterbacken var i allra högsta grad delaktig i spelet och Allan Kuhn gillade vad han såg.

– Anton är en ung spelare och man såg att han tyckte det var jätteroligt. Det är fotboll för mig, att komma in och våga ta för sig. Jag älskade att se det, sa Allan Kuhn på presskonferensen efter matchen.

– Det var kul att höra, säger Anton Kralj.

Vilka instruktioner fick du när du skulle hoppa in?

– Jag fick instruktionen att komma upp högt i banan. Jag är en offensiv ytterback så det är ett bra spelsätt för mig.

Allan Kuhn uppmuntrade dig mycket under matchen. Hörde du det eller du var helt inne i matchen?

– Jag hörde det och det stärker en där ute på planen. Då fortsätter man att göra det man gjort bra. Det höjer självförtroendet.

Anton Kralj har en minst sagt fullspäckad vecka. Först läger med P18-landslaget, nu A-lagsdebut och i helgen semifinal i ligacupen med U19.

– Vi åker till Göteborg på söndag. Det ska bli spännande. Vi möter Djurgården som är ett bra lag.

Vad kan du ta med dig från den här matchen dit?

– Jag tar med mig sakerna jag gjorde bra. Att vara aggressiv och komma upp mycket i banan. Vi har ju samma spelsätt i U19. Det jag gjorde mindre bra får jag vässa till.

Läs mer om MFF Ungdom i ligacupen här.

huvudpartners

officiella partners