Ännu en seger bärgad i sista stund

Publicerad 23 augusti 2012

I tisdags besegrade MFFs U-21 lag mot Kalmar FF, men precis som för A-laget i matchen mot Sandviken, satt segern långt inne. Det var först på övertid man säkrade segern med 1-0.

 

Malmö FF U21 – Kalmar FF U21, Sandskogens IP, Ystad
1-0 (0-0)

Mål
90 min Erik Pärsson  

Malmö FF:s trupp
Sixten Mohlin –
Filip Stenström, Alexander Blomqvist, Filip Helander, Pa Konate-
Simon Kroon (55 min Egzon Sekiraca), Amin Nazari, Markus Halsti (60 min Erik Pärsson), Pawel Cibicki-
Piotr Johansson (70 min Marcus Haglind Sangre), Kristoffer Jeppsson 

Avbytare (ej inbytt): Simon Forsen (MV) 
 
Kommentar
– Vi är det bättre laget genom hela matchen, menar U-21 coachen Patrick Winqvist. Vi skapar många lägen och med lite bättre skärpa i avsluten avgör vi en sådan här match mycket tidigare. Vi kände att vi hade bra stabilitet i backlinjen och målvakten och kunde lyfta upp laget rejält på slutet. Det var verkligen skönt att vinna den här matchen, det hade känts som en förlust annars.

Laget ställde upp med 17-årige Piotr Johansson och Kristoffer Jeppsson på topp.

– Piotr är 95 och Kristoffer är mittfältare så de gör en helt klart godkänd insats ändå, berättar Winqvist. De är med och skapar mycket och ser till att vi kommer till lägen. Många av deras avslut var sådana som lika gärna kunde gott in. Men deras målvakt gjorde en riktigt bra match: Ibland har målvakter sådana dagar när de spikar igen. I andra halvlek byter vi in Erik Pärsson som är van vid positionen och sen är det också han som trycker in den till sist.

Vårens 4-0 seger borta mot Kalmar följdes alltså upp av 1-0 hemma – för dagen i Ystad. (MFF lägger U-21matcherna hos olika samarbetsklubbar för att komma närmare Fotbollsnätverket och visa att smeknamnet ”Skånelaget” inte bara stannar vid ord).

– Det är första gången på länge som vi vinner båda mötena med Kalmar, säger Winqvist. De brukar vara tuffa på den här nivån, så det känns extra bra. Dessutom slog vi dem borta med U-19 och har hemmamötet kvar.