Angående Ola Toivonens knäskada

Publicerad 06 januari 2007

Den 29 december blev det klart att Ola Toivonen ska spela i Malmö FF de närmaste fyra åren, vilket både Malmö FF och Ola Toivonen ser fram emot.

Varje ny spelare som kommer till Malmö FF genomgår en läkarundersökning. I Ola Toivonens fall utfördes undersökningen av Malmö FF:s läkare Pär Herbertsson.

Pär Herbertsson
”Vid den medicinska undersökningen har framkommit att Ola Toivonen skadat sig under sommaren 2006. Han har kunnat spela för fullt efter sin skada och han har inte haft några besvär alls men vi utreder ändå vad som har drabbat honom vid skadetillfället och går igenom de undersökningar som gjordes då.

När det gäller frågor från massmedia om läkarundersökningen har jag hänvisat till den tystnadsplikt som gäller för min medicinska profession och inte svarat på frågor som gäller resultatet av undersökningen.”

Hasse Borg
”Informationen från läkarundersökningen behandlas av klubbledningen i vanlig ordning. I vissa spelares fall krävs en mer ingående analys och innan vi gör ytterligare uttalanden om Ola Toivonen vill vi invänta vidare bedömning från vårt läkarteam.

Precis som alla andra övergångar förutsätter denna att spelaren klarar läkarundersökningen. Vi räknar dock med att övergången kommer att fullföljas och att Ola Toivonen spelar för Malmö FF de kommande åren.”