Angående Dusan Melichárek

Publicerad 08 september 2008

Vid lunchtid igår stoppades Malmö FF:s målvakt Dusan Melichárek i en poliskontroll. Han hade då kört för fort och utandningsprovet visade att han hade alkohol i kroppen. Dusan har erkänt och kommer att få sitt körkort indraget och riskerar böter för båda förseelserna. Malmö FF har under måndagen haft ett möte med Dusan Melichárek som är djupt ångerfull.

Dusan Melichárek
Jag missbedömde situationen och trodde att alkoholen gått ur kroppen och tog bilen för tidigt. Jag körde 134 kilometer på en 90-väg och utandningsprovet visade 0.21. Det var omdömeslöst av mig och jag är beredd att ta konsekvenserna av mitt handlande. Jag ber klubben, ledare, spelare och supportrar om ursäkt för det inträffade.

Malmö FF
Det inträffade är oacceptabelt och skadar Malmö FF:s rykte. Vi har haft ett möte med Dusan under eftermiddagen och förklarat vår ståndpunkt i frågan. Dusan har bett om ursäkt för det inträffade och gett sitt ord på att det inte skall upprepas och klubben stöttar Dusan i sitt fortsatta jobb som fotbollsspelare i Malmö FF. Från och med nu ligger ärendet hos polis och åklagare.