Angående biljetter till Champions League

Publicerad 27 augusti 2021 i Herr,Nyheter

Under rådande restriktioner har Eleda Stadion i dagsläget en kapacitet på 5 500 åskådare. Av de tillgängliga platserna kan vi garantera 4 000 MFF:are till våra hemmamatcher i gruppspelet av Champions League. Samtidigt utreds nu frågan om bortapublik ska tillåtas på matcherna, vilket gör det möjligt för våra supportrar att följa MFF ute i Europa.

Under nästa vecka kommer information om biljettsläpp till gruppspelsmatcherna i UEFA Champions League på Eleda Stadion. Trycket efter biljetter är stort och ni är många som hör av er med frågor och funderingar angående framtida biljettsläpp till höstens hemmamatcher i Europa. Idag har vi inte svar på alla frågor utan har flera viktiga faktorer att ta hänsyn till innan vi vet exakt hur biljettsläppen kommer att kunna gå till.

I skrivande stund avvaktar Malmö FF ett spelschema över gruppspelsmatcherna. Samtidigt som vi inte har några speldatum att förhålla oss till, utreder UEFA just nu om bortapublik kommer att vara en möjlighet i samband med gruppspelsmatcherna. Skulle bortapublik tillåtas på Eleda Stadion skulle det innebära att ett antal biljetter försvinner. Det innebär också att våra supportrar stolt kan åka ut i Europa och följa sitt lag.

I gruppspelet i Champions League tar även UEFA över evenemangsansvaret. För Malmö FF innebär det att UEFA, likt tidigare år, erhåller ett antal biljetter till matcherna på Eleda Stadion. En följd av detta blir att vi troligen kommer att släppa färre biljetter till gruppspelsmatcherna jämfört med de tidigare kvalmatcherna.

Precis som vid matcherna i Allsvenskan och de tidigare kvalmatcherna kommer en lottning om förtursköp för biljetter att äga rum. Detta då vi med rådande restriktioner inte har möjlighet att garantera alla, som under vanliga omständigheter, har rätt till förtur till biljett i samband med matcherna i Europa. Likaså kommer vi arbeta vidare med principen om att 80 procent av biljetterna går till våra supportrar och 20 procent av de tillgängliga biljetterna släpps upp för våra partners.

Från och med i år är det Telia som äger sändningsrättigheterna till UEFA Champions League. En större TV-produktion medföljer också att ett antal platser kommer att försvinna och inte vara bokningsbara.

Malmö FF kommer med mer information så fort vi har mer information att delge. Föreningen hoppas på lättnader i publikfrågan som inom kort skulle kunna öppna upp för att välkomna fler supportrar ges möjlighet att vara med och bidra till den fantastiska stämningen under matcherna på Eleda Stadion.

huvudpartners

officiella partners