Angående avstängningen av Pontus Jansson

Publicerad 29 september 2023 i Herr,Nyheter

Efter behandling av Malmö FF:s överklagan fastställs avstängningen till två matcher.

Malmö FF:s mittback Pontus Jansson stängs av de nästkommande två allsvenska matcherna, mot Brommapojkarna hemma och Kalmar FF borta. Enligt anmälan ska Pontus Jansson ha yttrat sig på ett förolämpande och otillbörligt sätt mot en dopingkontrollant samt inte hörsammat dopingkontrollantens anvisning vid kallelse till dopingkontroll.

Malmö FF valde efter dom fallit att överklaga. Anledningen till överklagan var att Malmö FF anser att delar av händelsebeskrivningen samt det som Pontus Jansson i anmälan påstås ha sagt inte stämmer. Efter att överklagan behandlats fastställdes dock Pontus Janssons avstängning till två matcher.

daniel andersson, sportchef

– Vi har genom åren varit med om en massa dopingkontroller som genomförts utan problem. Organisationen den här gången var lite annorlunda än vi är vana vid och några missförstånd uppstod som vi tror kunde undvikits med mer tydlighet och bättre ledarskap från kontrollanternas sida. Med det sagt kunde och borde vi i Malmö FF agerat på ett betydligt bättre sätt. Och vi tycker det samma gäller för dem som var ansvariga för kontrollen.

– Även om det är anmärkningsvärt och olyckligt att det tar tio veckor mellan händelse och beslut om eventuellt straff så har vi nu lämnat vår bild utan att få gehör, domen är fastställd och bara att rätta sig efter. Vi har viktiga matcher kvar att vinna i år och har många gånger visat hur starka vi är när supportrar, lag och förening tillsammans kraftsamlar för framgång.

huvudpartners

officiella partners