Anes Mravac bäste spelare i P17-landslaget

Publicerad 24 juli 2006

Juniorlagets tvåfotade mittback Anes Mravac gjorde bra ifrån sig i veckans fyrnationsturnering för P17/89-landslag och har utsetts till bäste svenske spelare.

Efter seger mot Norge och Vitryssland blev det förlust mot Serbien/Montenegro – som dock ställde upp med ett lag bestående av ett år äldre spelare – och därmed gick turneringssegern till Norge på bättre målskillnad. Till bäste svenske spelare i turneringen utsågs alltså J-lagets Anes Mravac, som spelat mittback i alla tre matcherna, och dessutom hade ett bra avslut på mål i sista. Med i P17/89-landslagstruppen, som kamperat ihop i två veckor i Halmstad fanns också Agon Mehmeti från J-laget.

– Som helhet är vi väldigt nöjda med lägret i Halmstad och turneringen. Vi har varit tillsammans i 14 dagar, med match eller träning i princip varje dag. Det har varit en mycket hög utbildningsfaktor. Vi lämnar dessutom tillbaka alla 18 spelarna till sina klubbar utan några skador, mycket glädjande förstås, säger förbundskaptenen Jörgen Lennartsson till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Två MFF:are med i första P15-samlingen
Och om en vecka är det dags för Sveriges 40 talangfullaste 91:or att möta upp på klassiska Bosön för första samlingen med det yngsta landslaget, P15/91. Två MFF:are är med: Muamet Asanovski från P15-laget och Hamid Alamin från J-laget. P15-landslaget spelar sina första matcher i slutet av augusti, ett dubbelmöte mot Finland den 22:a och 24:e.