Andreas Yngvesson till MFF!

Publicerad 27 november 2001

GIF Sundsvalls anfallare Andreas Yngvesson har skrivit på ett 3-årskontrakt för MFF, och därmed har den kanske hetast eftertraktade spelaren i värvningscirkusen inför allsvenskan 2002 valt sin nya klubbadress.

Efter en mycket stark höstsäsong i årets allsvenska hade han erbjudanden från flera utländska klubbar, samtidigt som svenska spekulantkön ringlade allt längre. Men GIF Sundsvalls 27-årige anfallare Andreas Yngvesson valde att stanna i Sverige, och valde flytta till Malmö.
– Malmö FF är en storklubb i Sverige som är omgiven av ett enormt intresse; det ska bli en jätteutmaning att få dra på sig den himmelsblå tröjan, säger Andreas Yngvesson. Det är förstås aldrig lätt att ta sådana här beslut. Till slut stod det mellan MFF och Örgryte. Jag valde Malmö och det känns helt rätt.
Konkreta bud fanns alltså från utlandet, men Andreas Yngvesson satte de sportsliga förutsättningarna främst, plus möjligheterna för flickvännen och honom själv att studera.

Hasse Borg har en svettig period i kulmen av ”silly season”, och är påtagligt nöjd med klubbens senaste nyförvärv:
– Andreas Yngvesson har varit en av allsvenskans tongivande anfallare. Han har ”sprungit sönder” många försvar i år, och vi är naturligtvis mycket glada att han valde Malmö FF. Nu hårdnar konkurrensen i laget och det är bra, säger Hasse Borg.

Tillträdande (3 december) tränare Tom Prahl kommenterar:
– Det är en stor framgång att vi har knutit Andreas Yngvesson till oss. Hans utveckling under höstsäsongen har varit anmärkningsvärd. Han har efter hand kompletterat sin snabbhet och stora djupledförmåga med att också bli kallare i avslutningarna. Vi hade fyra forwards i truppen som jag tyckte var bra, men när Andreas namn kom upp var det förstås intressant.

Andreas Yngvesson är 184 cm lång, född 1974 och började sin fotbollkarriär i Alnö IF. Inför säsongen 1996 gick han till GIF Sundsvall, -97 och halva -98 tillhörde han AIK innan det blev GIF Sundsvall ige