Andreas Nilsson 100 år – samtliga artiklar

Publicerad 26 januari 2010

Andreas Nilsson är Malmö FF:s äldste medlem men han är samtidigt vår äldsta f.d. spelare och styrelsemedlem. Dessutom är han den som varit medlem längst i Malmö FF nämligen 81 år. Han är också den äldsta medlemmen i Ordenssällskapet Fotbollföreningens Vänner.

 

Andreas föddes alltså en månad innan Malmö FF bildades och personer har påtalat att han teoretiskt kan ha dragits i barnvagn utanför restaurangen på Malmö Idrottsplats när klubben bildades. Andreas Nilsson kom till Malmö FF som 19-åring från BK Olympic(som för övrigt fyller 90 år i år) där han varit i ett år. Innan dess tillhörde han BK Wici.

Han blev medlem i Malmö FF den 2 april 1929 och spelade sin första match fem dagar senare den 7 april samma år. Andreas spelade totalt 371 matcher och gjorde 168 mål fram till hans spelarkarriär tog slut 1940 och hans uppdrag i styrelsen tog vid. Först fem år som vice sekreterare och sedan femton år som sekreterare. Som spelare fick han uppleva både höjdpunkter som avancemang till högsta serien men också debacle som tvångsnedflyttning. Som styrelseledamot var han med om att ta första guldet i föreningens historia.

Andreas följer sitt Malmö FF så gott det går och var naturligtvis hedersgäst vid invigningen av Swedbank Stadion ifjol. Malmö FF är på plats vid dagens mottagning och det är med stor vördnad vi gratulerar Andreas Nilsson på hans 100-årsdag.

 

På följande länkar kan ni läsa mer om Andreas Nilsson

Malmö FF uppvaktade Andreas

Tobias Christofferssons färska intervju med Andreas

MFF tv i samarbete med Auto Images, Andreas berättar

Andreas berättar, del 1

Andreas berättar, del 2