Andreas Georgson inför bortamatchen mot Sirius

Publicerad 06 augusti 2022 i Herr,Matches,Nyheter

Imorgon väntar IK Sirius på Studenternas för MFF i omgång 17 av allsvenskan. Här är vad huvudtränare Andreas Georgson har att säga inför uppgiften.

OM MATCHEN

IK Sirius – Malmö FF

Avspark: Söndag 7 augusti kl. 15.00

Spelplats: Studenternas

andreas Georgson om

…skadesituationen

Det är ingen förändring sedan förra matchen. Dennis har kört på bra och var ute och tränade både igår och idag, men vi känner att den här matchen kommer lite för tidigt för honom. Säsongen är fortfarande ganska ung och det är många matcher kvar. Oscar har börjat köra lite med boll ute på planen och det är kul att se honom ute med gänget igen.

…truppläget och nummer 6-rollen efter skadan på Siby

Vi har en stor trupp som är redo att tävla både i Europa-spel och i allsvenskan. Truppen är både bred och spetsig för att klara säsongen ut men det är klart att vi värvade Mahamé av en anledning. Han är en spelare som har andra egenskaper och kan ge oss andra möjligheter att tävla på ett lite annat sätt som lag, men jag tycker definitivt att vi har en trupp som är redo att tävla säsongen ut.

…att möta Sirius på bortaplan

Det är ett lag som man kan få det jobbigt mot om de får matchbilden dit de vill. De har många spelare centralt, vill rulla boll och styra matchen så det har vi förberett oss för. Vi har en klar plan på hur vi ska stoppa de från att dominera matchen och för att vi ska styra och ställa. Mot lag som spelar med många spelare centralt gäller det att välja hur mycket man ska markera, hur mycket man ska hantera det i zon eller positionsförsvar och det är där det gäller att hitta rätt imorgon.

MER OM MATCHEN

Supporterinfo inför Sirius borta

Skadeuppdatering inför veckans matcher

huvudpartners

officiella partners