Andra träningsmatchen mot TFF på kort tid

Publicerad 09 mars 2023 i Dam,Nyheter

För andra gången på kort tid träningsmatchar damlaget mot Trelleborgs FF. Matchen kommer att spelas på Stadionområdet, plan 10. Matchen kan av produktionsmässiga skäl tyvärr inte sändas på MFF Play.

Huvudtränare Maxim Khalil och assisterande tränare Fredrik Jahnfors under matchen mot Helsingborgs IF

Malmö FF – Trelleborgs FF

Avspark: Lördag, 11 mars 14:00
Plats: Stadionområdet, Plan 10
Matchen kan av produktionsmässiga skäl tyvärr inte sändas på MFF Play

Supporterhuset är på plats och står för en lättare kioskförsäljning.

Maxim khalil om…

…känslan i laget:
– Känslan är bra. Vi kommer från en fin prestation i matchen mot Bromölla och en bra träningsvecka. Däremot har vi fortfarande lite sjukdomar och skador som vi inte fått bukt med och det stör oss. Men annars ser det bra ut, både rent träningsmässigt men även inställningen är på topp. Det känns som vi tar steg hela tiden.

…skadeläget och sjukdomsfrånvaron:
– Amanda Kander och Anna Plantin är sjuka. Julia Cavander är tillbaka på hjärntrappan men inte redo för match än, och även Saga Fredriksson åkte på en lätt hjärnskakning. Även Rebecka Holm har åkt på en hälskada och Tilde Wahlgren kämpar på med sin rehab. Lovisa Wifvesson skadade foten mot Bromölla och har fått den röntgad. Den är okej men den är stukad så hon är också avlastad. 

…att möta TFF igen:
– Sist vi mötte dem var det årets första match och det är svårt att säga något om det. De är ett bra lag och har värvat ihop en handfull spelare med fina meriter. Det kommer bli en tuff uppgift och de är nog dessutom revanschsugna. 

…bitarna som inte riktigt satt i förra matchen mot TFF:
– Det var lite smådetaljer som vi inte var helt nöjda med senast. Det här ger oss tillfälle att analysera och jobba vidare med de detaljerna och utvecklas på sikt. När vi kliver är det viktigt att vi gör det tillsammans och det är något vi kommer fortsätta att trycka på i matchen på lördag.

…vilka svar han vill ha med en månad kvar till seriepremiären:
– Jag vill ha svar på att vi faktiskt jobbar utefter den identitet och de principerna vi har satt upp. Att alla förstår vad det är vi vill göra både defensivt och offensivt. Jag vill se att det inte är några otydligheter ute på planen. Vi har vissa principer men vi har också släppt det fritt för spelarna att ta egna initiativ, så jag vill se att vi släpper handbromsen och bara kör på. 

huvudpartners

officiella partners