Andersson ska bli mamma: ”Det blir en paus från fotbollen”

Publicerad 12 oktober 2021 i Dam,Nyheter

Sist Beatrice Andersson spelade match i den himmelsblå tröjan spelade hon för två. Mittbacksgeneralen är gravid och snart väntar ett längre uppehåll från fotbollsplanen.
– Det är klart att jag kommer sakna att spela fotboll, men det här är lite större.

I hemmamatchen mot Husie IF byttes hon in i halvtid och tog över kaptensbindeln. Det blev de sista halvleken på fotbollsplanen för Beaterice Andersson i den himmelsblå tröjan den här säsongen, och för en tid framöver. Mittbacken väntar barn och fotbollsskorna kommer snart att sättas åt sidan. Men bara för en tid.

– Ja det blir ett uppehåll från fotbollsplanen men inte riktigt än. Jag tränar fortfarande med laget och är med på de flesta av övningarna men snart så får fotbollsskorna vila för ett tag. Jag ser fram emot att fortsätta hjälpa laget och Malmö FF vidare upp i seriesystemet när jag väl är redo igen, säger ”Bea” som i Husiematchens sista minut fastställde slutresultatet till 11–1 med en välplacerad nick.

– Det var så klart speciellt. Hela matchen var speciell egentligen. Svårt att förklara känslan där och då men jag tror jag njöt mer av stunden än vad jag brukar göra.

Att fortsätta träna har varit en självklarhet för den assisterande lagkaptenen som berömmer sina lagkamrater för att vara både engagerade och förstående.

– Responsen från laget har varit jättefin. Jag är omgiven av kloka och underbara lagkamrater som är omsorgsfulla och tar stort ansvar. Jag måste även berömma våra ledare som ger mig möjlighet att vara med på mina villkor och våra sjukgymnaster hjälper mig att få en anpassad träning efter min förmåga. Jag kommer såklart fortsätta att stötta tjejerna och laget så mycket jag bara kan även när jag inte längre är med och tränar.

Förlossningen är beräknad till februari och Bea hoppas dra på sig den himmelsblå tröjan igen, fast då med en ny supporter på läktaren.

– Jag får väl se till att föra vidare fotbollsgenen, absolut. Jag mår jättebra och är full av förväntan. Det är klart att jag kommer sakna spela fotboll men det här är lite större.

– Jag vill även passa på att rikta ett stort tack till laget och hela föreningen för den stöttning och den hjälp jag fått och fortfarande får. Jag får goda råd och kommer få fin stöttning med hur jag ska träna för att kunna komma tillbaka. Jag känner en enorm glädje och tacksamhet över alla fina hälsningar jag fått från hela Malmö FF, säger Beatrice Andersson.

– Vi är jätteglada för ”Bea” och hennes mans skull. Jag och resten av staben kommer att göra allt vi kan för att stötta henne under graviditeten och efteråt så att hon kan komma tillbaka till laget på ett bra sätt, säger lagets huvudtränare Fredrik Jahnfors.

huvudpartners

officiella partners