Andersson: ”Att gå till gruppspel är vad vi strävar efter”

Publicerad 28 augusti 2019 i Nyheter

MFF:s sportchef Daniel Andersson passade på att fylla 42 år under vistelsen i Tel Aviv. Om det går enligt plan får han under torsdagen en försenad födelsedagspresent i form av säkrat avancemang till UEFA Europa Leagues gruppspel.

MFF kom fram till israeliska Tel Aviv redan på tisdagen för att få optimala förberedelser inför torsdagens play–off. En match står mellan föreningen och ett nytt europeiskt gruppspel.

– Det är såklart en väldigt viktig match, säger Daniel Andersson. Att gå till gruppspel är vad vi strävar efter. Det är mycket som står på spel.

På hemmaplan hade MFF initiativet med stort bollinnehav och flera vassa målchanser. Det gav utdelning. 3–0 på resultattavlan och ett gynnsamt utgångsläge inför returmatchen. Men på bortaplan är förutsättningarna annorlunda och det finns inte utrymme för underskattning.

– Det gäller att vi går in med rätt inställning. Vi får definitivt inte känna att någonting är klart. Det gäller att ta tag i taktpinnen och styra matchen dit vi vill.

Daniel Andersson har själv erfarenhet från spel i Israel. 2005 kvalade MFF till UEFA Champions League mot Maccabi Haifa. Resultatet 2–2 tog laget vidare efter att Peter Abelsson knoppat in kvitteringen på Joseph Elangas inlägg.

– Jag minns att det var en jättefin atmosfär. Det var en rolig match att spela. Imorgon blir det troligtvis inte lika mycket folk, men förmodligen kan det ändå bli en bra inramning. Det blir spännande.

Sportchefen prickade in sin 42:a födelsedag på resan till Israel, någonting som inte gick obemärkt förbi.

– Jag fick tårta och spelarna sjöng för mig. Jag är inte så glad för uppmärksamhet egentligen, men det var trevligt!

huvudpartners

officiella partners