Anders Palmér vidare mot nya mål

Publicerad 30 september 2003

Han har spelat 800 A-lagsmatcher i fyra klubbar, vunnit 2 SM-guld och 2 Cup-guld samt varit proffs i Kanada. I två år har han varit assisterande tränare till Tom Prahl men nu vill 43-årige Anders Palmér träna ett eget lag nästa säsong.

I november går Anders Palmérs kontrakt ut. Han har då varit verksam i föreningen i totalt 25 år varav 19 år som spelare. De två åren som assisterande tränare till Tom Prahl har inspirerat honom att nu vilja pröva vingarna på egen hand.

”De senaste två åren har varit fantastiska både på och utanför planen. Publiken och fansen har varit fantastiska och det har varit en fröjd att få medverka i föreningen. Det känns bra att nu gå vidare. Jag tog beslutet i förra veckan och informerade spelarna igår. Jag har inga konkreta bud ännu eftersom jag precis tagit beslutet men det är jag inte orolig för. Vi får se på vilken nivå det blir men jag siktar på de tre högsta divisionerna. Jag har kunskapsmässigt en stabil grund på och har lärt mig mycket de två senaste åren.”

Hasse Borg beklagar att Anders lämnar föreningen men önskar honom all lycka till med sin nya tränarkarriär:

”Vi hade gärna haft kvar Anders men vi respekterar hans beslut. Anders är en mycket populär och omtyckt och hela föreningen önskar honom lycka till i den fortsatta karriären. I och med att Anders meddelat oss om sitt beslut så snabbt så har vi gott om tid på oss att hitta en ersättare tills att träningen till nästa säsong sätter igång.”

Fakta Anders Palmér:

348 matcher och 73 mål i MFF

12 A-landskamper

OS i Korea 1988

2 SM-guld

2 Cup-guld

Proffs i Vancover Whitecaps

250 matcher i TFF

200 matcher i Oxie IF