Anders Christiansen: ”Kom tidigt imorgon!”

Publicerad 02 oktober 2021 i Herr,Nyheter

Efter 583 dagar återkommer publiken på riktigt till Eleda Stadion. Lagkapten Anders Christiansen berättar att han är som ett barn på julafton inför söndagens match mot Mjällby.

Inte många biljetter kvar till försäljning nu, och imorgon är det äntligen dags igen, efter 583 dagar spelar vi inför publik igen. Vad känner du?

– Det känns overkligt på något sätt, att äntligen få publiken tillbaka. 5 000 har varit en bra start, och det har varit bra tryck på läktaren, särskilt i Europamatcherna. Men hela truppen har längtat efter en full Stadion, nu är det på riktigt liksom. Vi är som barn på julafton!

Vad tror du att du kommer gå igenom huvudet imorgon när du står där i spelargången på väg ut?

– Det är fjärilar i magen redan på uppvärmningen! Man känner trycket redan då och springer runt med ett leende på läpparna. Jag vet redan nu att det kommer vara gåshud vid inmarschen. Det blir verkligen härligt att få tillbaka alla MFF:are hit.

Vi gjorde en stark insats i bortamatchen mot Mjällby, hur ser du på motståndet?

– Jag var inte med den matchen, det var kanske därför det gick bra! Haha. Nej, men det är ett bra lag som vet precis vad de ska göra. De spelar direkt och kan hota med några snabba spelare, men vi känner deras styrkor och vi känner deras svagheter. Vi ska styra matchen, ha ett högt tempo och gå ut och vinna matchen.

Efter matchen väntar ett uppehåll på två veckor, kan man använda det som motivation att ta ut sig lite extra när det är spelledigt veckorna efter?

– Egentligen kanske inte uppehållet kommer optimalt nu när publiken kommer tillbaka. Då hade vi egentligen velat spela om ett par dagar igen. Men det positiva är såklart att det ger oss möjlighet att få tillbaka några skadade spelare.

Till sist, vad har du för hälsning till alla MFF:are som kommer imorgon?

– Jag hoppas att de kommer tidigt! Det är första matchen med publik, vi har två stora spelare som kommer att få en avtackning innan matchen, det kan inte bli bättre!

huvudpartners

officiella partners