Anders Anderssons Floridablogg del 2

Publicerad 29 februari 2008

”Jag lovade ju att återkomma ang våran tripp till Universal Studios så det får jag väl göra. Vi tog oss lätt dit med hjälp av en utmärkt kartläsning av den äldste i gänget (jag) och mjuk körning av målvakten. Löste varsitt dagkort till både universal studios och en annan themepark som ligger just bredvid.”

”Det visade sig vara smart för efter att ha mjukat upp med 20 min Shrek-bio i 4D och ett åk av coola ”the mummie” begav vi oss över till parken med än häftigare attraktioner.

Vi började med en sanslös grön bergochdalbana vid namn Hulken. Loopar, skruvar, dalar och berg i en hastighet som till och med överskrider Berras löpningar längs långsidan på planen.

Alla 5 älskar sånt här så vi var lyckliga. Nästa grej var uppskjutet. Jag, Skoogen och Jocke satt bredvid varann. Plötsligt blev Jocke tyst o lite blek och vi såg hur han koncentrerade sig. Givetvis var vi tvungna att trimma honom lite och började prata om hur märkliga och hisnande saker vi hade hört detta uppskjut gjorde.

Jocke verkade konstigt nog inte bli lugn av detta men innan vi kunde fortsätta satte det av uppåt i en fart som jag tror t.o.m var snabbare än Skoog på en plan. Nu tror ni vi åkte i slow motion men det var bara en dum liknelse. Sorry.

Efter detta blev ett fenomenalt Spidermanåk i 3D avklarat innan vi begav oss mot en gigantisk BoD-bana vi sett i fjärran. Det visade sig vara en bana där man hängde fritt under spåret och jag undrar om den inte hade än mer twistar, svängar, stup och loopar än vår vän Hulken vi prövat tidigare. Jäklar vad det gick och vi var rätt skakiga när vi ”landat”. Fast inte mer skakiga än att vi smet in på re-ride direkt igen för att se om det verkligen varit så otroligt som vi trott. Ja, mycket riktigt. Det var det.

Nu började vi må lite halvtaskigt. Yra och med en analkande huvudvärk fortsatte vi dock stolta framåt. Eller bakåt för nu var vi ju tvungna att testa allt igen för man glömmer ju snabbt..
Vi kollade också in en grej som heter Twister. Det är en demonstration om hur en del stunts ifrån filmen med samma namn gick till. Filmen för dem som inte vet handlar om orkaner. Ett råd till er som tänkt åka till universal s. Skippa Twister. Ja jäklar vad soppigt. En ko kom flygande framför oss men t.o.m de domarna vi har på stadion hade sett trådarna den hängde i. Skrämmande.

Skrämmande var också den Anabolpumpade Richard Dahan kopia vi såg efteråt. Krulligt hår åt alla håll. Vi smygtog givetvis ett foto som bevis på likheten.
En riktig höjdardag och när vi ett par timmar senare kom hem till hotellet var vi hyfsat slagna och stupade en efter en i säng. Ja inte jag då eftersom jag ju skrev en liten text först men sen slocknade även jag.

Idag hade vi teori efter frukost. Den visade sig vara uppbygd så att vi blev indelade två och två. Vi fick ett frågeformulär som vi skulle använda när vi intevjuade varandra.

Jag och Eddie Ofere hamnade tillsammans. Frågorna var av den karaktär att man skulle lära känna varandra lite djupare. Bakgrund och nutid. När vi sedan var klara fick vi gå fram två och två på scen och berätta hur den andra personen är. Vi hann inte med mer än några par idag och ska fortsätta senare. Kan dock avslöja att någon, om de fick välja, helst hade haft med sig Paris Hilton och viagra på en öde ö.

En annan en vacker tjej och en kniv… Hmm. En kniv? Hoppas det var för att skära ner kokosnötter eller nåt annat icke våldsamt.

Mycket kul var också att höra om 16 årige Dejan. Numer gillar han R´n B men han hade visst en annan musiksmak när han vara ung… När han var ung! Jo jag tackar. Jag som åldersmässigt kunde varit hans far började genast tänka på oranga kuvert och pro-möten.

Förmiddagsträningen började kl 12 och var ett rent styrkepass. Ett fett gym med mycket strikta regler. Vi fick knappt lyfta vikterna ens men det gick ok efter en del om och men.

Snabbt som katten hem till hotellet för att duscha och sedan tillbaks igen för att käka. Tror vi redan nu kört en 2-300 mil i våra hyrbilar. Efter lunch hade vi faktiskt en dryg timme för att koppla av innan det var dags för ny träning.

Försvar för oss backar och anfall för de andra. Viktig träning för oss men det var sådär kul att höra jublet från andra planhalvan där det avslutades som aldrig förr. Inlägg och skott fick de hålla på med medan vi trogna lagspelare försvarade egna kassen febrilt i 1 mot 1 träning. Känns skönt att kunna ställa upp för våra offensiva atleter.

Därefter hem, dusch, tillbaks till ucf och hem igen. Livet leker. Nu sitter vi och snackar lite på rummet och de andra är på mig att sluta så tack för idag.

Bubblan tenho saudades de ti.

Må så gott

Anders