Anders Andersson bjuder in till skördefest

Publicerad 03 augusti 2007

Trots proffsåren i Europa så glömmer inte Anders Andersson sin moderklubb Svenstorps IF.

När nu det är dags för 20-års jubileum för skördefestivalen söndagen den 5/8, kl 10.30-17.00 då vill gärna Anders slå ett slag för arrangemanget.

”Hejsan.

Det här är Anders Andersson som vill påminna alla om den fenomenala skördefestival som min gamla klubb Svenstorps IF arrangerar nu på söndag den 5/8.

För dem som inte vet vad det är kan jag berätta att dagen är en fantastiskt trevlig upplevelse för hela familjen.

Det visas bl a hur man skördade på farfars tid och alla gamla maskiner får nytt liv denna dag. Inte mindre än 20 olika attraktioner finns att ta del av.

I år har man satsat extra mycket på att barnen ska ha skoj och förutom en läcker leksaksutställning kan man hålla till i Barnens djurhörna där det även finns möjlighet att få rida på ponny eller kasta sig ut i härlig halmhoppning. Många djur strosar omkring på området och extra exotiskt är det i år då vi fått besök av Lamadjurens kusiner, nämligen sydamerikanska Alpacker.

En stor samling veteranbilar och veteranmotorcyklar står uppställda och skiner i solen för dem som gillar att drömma sig tillbaka till tiden då man var en fartdåre om man körde i 65 km/h.

Det finns en fin hantverksutställning med möjlighet att köpa det man gillar och en riktig Gammeldags marknad med bl a hembakade gorån, munkar och sockersöta marknadskarameller.

Allt detta och mycket mer och till sist bör jag väl nämna att eftersom vi e skåningar serveras givetvis helstekt gris och äkta skånsk ”Äggakaga” som smarrig söndagsmiddag.

Hoppas vi ses där.

Anders”

Fakta
20-års jubileum för Svenstorps skördefestival. Söndagen den 5/8, kl 10.30-17.00. På Kajs gård mellan Svenstorp och Tosterup, söder om Tomelilla.