Ända sedan gamla dagar .

Publicerad 10 mars 2009

***UPPDATERD 28 maj***

Fler än 500 personer har anmält att man vill ha sitt namn i jubileumsboken. Passa på du också!

”Nu är den på gång. Boken som berättar Malmö FF:s fantastiska historia på ett spännande och underhållande sätt. Den snart hundraåriga föreningen har ett liv, som går utanpå det mesta i svensk klubbfotboll.

Det började med några unga grabbar, som älskade att spela fotboll och som därför bildade en fotbollsförening – Malmö Fotbollförening. Det var den 24 februari 1910.

Laget kämpar inledningsvis mot ”övermakten” men lyckas år 1931 ta sig upp i högsta serien. Fotbollföreningen blir Malmös bästa lag. Ett par år senare drabbas man av diskning, med åtföljande nedflyttning till division två, på grund av att man betalat ut ersättning till spelarna. Sju kronor och femtio öre för varje vunnen poäng. Ett brott mot amatörbestämmelserna.

Men Malmö FF kommer tillbaka och 1944 står man vid sina drömmars mål. Allsvensk serieseger och föreningens första SM-guld. Det skulle bli många fler av den varan. På femtiotalet dominerar man svensk fotboll tillsammans med Norrköping. På 60-, 70- och 80-talen tar man själv över ledarpositionen och vinner sammanlagt 14 SM-guld. Senaste och det femtonde guldet kom 2004.

Boken ger dig en rejäl beskrivning av Malmö FF:s historia illustrerad med många dråpliga bilder. Ett tiotal av de viktigaste matcherna från de hundra åren återges med målande referat. Däribland den framgångsrika Europacupsagan 1979. De stora spelarna genom åren får sina levnadsöden belysta och så naturligtvis även Hövdingen – Eric Persson.

Från hög hatt och gabardinrock till ljusblå fotbollsskrud skulle man kunna sammanfatta kapitlet om publiken genom tiderna. Och så har vi ett särskilt bildgalleri där stora som små händelser berättar sina egna sagor. Detta och en hel del till är ett måste för en sann MFF-are.

Vi erbjuder även dig att få synas i boken – åtminstone med ditt namn. Om du i förväg beställer och betalar en bok kommer ditt namn att finnas med på en särskild sida under rubriken ”Vi som älskar Malmö FF”. För 350 kr kan du alltså få gå till historien tillsammans med dina blåa hjältar från förr och nu. Det är bara till att anmäla sig.

Rikard Smitt”

Hur anmäler man sitt intresse?
Med bilder, målande texter och statistik ger författaren Rikard Smitt en historisk skildring av Malmö FF:s 100 första år.

Boken är inbunden och av hög kvalité och på de ca 250 sidorna kommer ditt namn att placeras i bokstavsordning i slutet av boken under rubriken. ”Malmö FF tackar.”

Tänk på att det är namnet ni skrivet i er anmälan som vi använder i såväl boken som på vår faktura om ni inte anger något annat.

En faktura, med förfallotid på 30 dagar, skickas ut i mitten av varje månad, med början i mars.

Det är först när ni betalt in pengarna som er anmälan är giltig och bindande.

Bokens rekommenderade pris är 350 kronor och det kostar inget extra att ha sitt namn med i boken.

Boken beräknas vara färdig julen 2009 och ni kommer att meddelas när boken är klar för avhämtning i MFF Shopen.

Det går även bra att få boken hemskickad mot självkostnadspris på 80 kronor.
Vänligen meddela oss detta i din anmälan

Klicka på länken jubileumsboken@mff.se redan nu och anmäla ditt intresse av att få ditt namn inskrivet i jubileumsboken för alltid.

Uppge namn,adress och telefonnummer där vi når dig dagtid samt om du vill ha boken hemskickad till dig när den är klar(kostar 80:- i frakt och emballage)

Vill du läsa mer?
Jubileumsboken växer fram- del 1

Jubileumsboken växer fram- del 2

Jubileumsboken växer fram- del 3

Jubileumsboken växer fram- del 4