Amin Sarr klar för SC Heerenveen

Publicerad 31 januari 2022 i Herr,Nyheter

Malmö FF är överens med nederländska SC Heerenveen om en övergång för Amin Sarr.

Malmöfödde Amin Sarr började sin fotbollsresa i AIF Barrikaden innan han anslöt till Malmö FF från Trelleborgs FF som 16-åring.

Sommaren 2020 gjorde han allsvensk debut borta mot Östersunds FK och i startdebuten, 3–0 borta mot IFK Göteborg, noterades han för sitt första mål. Kort därefter förlängde han sitt kontrakt med Malmö FF till och med 2023.

Den 16 juli förra året lånades Sarr ut till Mjällby AIF för resterande delen av säsongen. Utlåningen blev framgångsrik och 20-åringen svarade för åtta mål på 16 matcher i Allsvenskan.

Malmö FF har nu nått en överenskommelse med SC Heerenveen om en övergång för Amin Sarr. Totalt blev det 35 A-lagsmatcher och tre mål i MFF-tröjan.

Vi önskar Amin all lycka i sin fortsatta karriär!

Andreas Georgson

– Det är alltid vemodigt att skiljas från spelare som gått vägen genom vår akademi och upp till vårt herrlag. Samtidigt är försäljningen av Amin ännu ett kvitto på vår fina spelarutbildning och förutsättningarna för övergången var bra för både Amin och MFF.

– Vi vill önska Amin ett stort lycka till i nästa steg i karriären och kommer stolt att följa hans framfart i Heerenveen.

Amin Sarr

– Det känns jättebra. Det har varit en dröm för mig att få spela utomlands och som ung har jag alltid tyckt Nederländerna vore ett bra steg. Jag kommer till en klubb som tror på mig och de har en klar plan över hur min framtid ser ut. Det är jag väldigt glad över och det här projektet känns spännande.

– Jag har många fina minnen från Malmö FF, framför allt från ungdomsåren, men även från A-laget som exempelvis mitt första mål mot IFK Göteborg i min allsvenska startdebut. Jag har fått vänner för livet och är tacksam för åren i Malmö.

– Jag vill även tacka supportrarna för allt stöd de har givit mig under åren. Det här var förmodligen inte sista gången jag spelar i MFF.

huvudpartners

officiella partners