Amin Nazari – dubbelt 18!

Publicerad 04 maj 2011

Den 26 april blev Amin Nazari myndig. I eftermiddags skrev han på ett A-lagskontrakt med Malmö FF till och med 2013. Hemsidan var naturligtvis på plats och fick några kommentarer från en sprudlande glad 18-åring som naturligtvis får nummer 18 i truppen.

Grattis Amin! Exakt hur skönt känns det?
– Tack!. Det känns väldigt, väldigt bra. Något jag kämpat för ända sedan jag började i Malmö FF som femåring.

Har det gått snabbt tycker du?
– Ja nu från ungdom till A-laget. Efter att jag kom tillbaka från min skada så fick jag träna med A-laget direkt så jag tycker det gått snabbt.

Och det var en rätt allvarlig skada?
– Ja jag blev korsbandsskadat den 5 februari 2010 så jag var borta lite mer än ett år.

Hur ser nu dina mål ut för resten av säsongen?
– Jag kommer att kämpa för att få mer speltid och för att nå startelvan.

Vilka egenskaper tror du har gett dig den här chansen?
Jag kämpar och springer mycket

Vad tror du att du måste förbättra?
Allt går snabbare i A-laget så jag måste anpassa mig till det nya tempot. Att bli snabbare med tillslag och passningar.

Och långsiktiga planer har alla ungdomar, även du?
Ta en plats i startelvan först. Kanske utomlands någon gång men inget jag tänker på just nu. Min favoritklubb är Chelsea samtidigt som jag gillar spansk fotboll. Därför trivs jag bra i MFF för vi spelar en fotboll jag gillar.

Per Ågren om varför Malmö FF skriver ett A-lagskontrakt med Amin Nazari
– För att han är en av våra mest lovande 18-åringar och att han nu under perioden vi testat honom visat att han är en kommande A-lagsspelare. Det är hans teknik, blick för spelet och hans arbetskapacitet över hela planen som nu resulterar i ett kontrakt.

-Vi är naturligtvis väldigt glada att vi nu kontrakterat ännu en duktig spelare från de egna leden. Det visar att vår utomordentliga ungdomsverksamhet och akademi fungerar på det sätt vi vill. Avslutningsvis vill jag gärna säga att vi haft en bra och konstruktiv dialog med både Amin Nazari och hans agent Roger Ljung och att vi nu önskar Amin lycka till i A-laget.