Allt inför lördagens seriefinal

Publicerad 11 augusti 2023 i Dam,Nyheter

En av säsongens höjdpunkter står för dörren när serieledarna Malmö FF tar emot tvåorna IFK Göteborg. Här är allt du behöver veta inför matchen.

Malmö FF – IFK Göteborg
Lördag 12 augusti 14:00
Eleda Stadion

Läget inför matchen

En toppmatch mellan två klassiska föreningar inne på Eleda Stadion. MFF:s huvudtränare ser fram emot lördag.

– Det kommer att bli en väldigt rolig match mot bra motstånd på Eleda Stadion, säger Maxim Khalil.

De två lagen möttes redan i premiären på Valhalla IP i Göteborg. Då var det hemmalaget som inledde starkast och tog ledningen, innan MFF vände och vann.

– De träffade rätt i sitt presspel i 20 minuter. Sen tycker jag att vi tog över helt och hållet. Det var premiär med över 1000 personer i publiken, så det var starkt av oss att vända.

Sedan premiären har MFF vunnit samtliga seriematcher och gjort i snitt 4,9 mål per match. Laget är tveklöst bäst i division 1.

– Vi tar definitivt steg varje match. Vi har en jättefin målproduktion och släppt in minst antal mål i serien. Jag tycker att vi har visat både vilken högstanivå vi har och vilken hög lägstanivå vi har.

IFK Göteborg är parkerade på en andraplats i tabellen, på samma poäng som IS Halmia och nio poäng bakom serieledande MFF.

– De har blandat och gett. Vissa poäng har de fått lite turligt. Men de vinner oftast och ligger rättvist där de ligger. Det är ett bra lag. Nu ska de få känna på att komma ner och spela i vår stad, på gräs, på vår hemmaplan mot våra supportrar. Jag tror det blir en chock för dem.

Publikinformation

Insläpp
Entréerna A, L, K och 51 öppnar klockan 13:00.

Förfest med MFF Support
Det blir förfest i östra hörnbaren på Ståplatstorget, där det serveras mat, öl, vin och cider. Musiken står MFF:s Pierre Nordberg för, som utöver att vara SLO gör ett inhopp som dj.

Aktiviteter för de yngsta
Ta med hela familjen på match! Det finns hoppborg och ansiktsmålning för de yngsta supportrarna.

Kiosker och servering
Köp mat, dryck och snacks i kioskerna som finns på alla öppna sektioner.

MFF Shopen
Butiken håller öppet mellan klockan 11:00–15:00. Välkommen in!

Biljetter
Köp biljett i biljettluckorna som öppnar klockan 13:00, eller förköp på mff.ebiljett.nu.

huvudpartners

officiella partners