Allsvenskan får ny visuell identitet

Publicerad 01 februari 2019 i Företag

Från och med säsongen 2019 får Allsvenskan en ny logotyp i en ny, modernare design. Alla lag i Allsvenskan kommer också att spela med en specialanpassad logotyp på ärmen, vilket betyder att MFF kommer att spela med en himmelsblå Allsvenskan-logotyp på högerarmen.

Såväl Allsvenskan som Superettan får nya visuella identiteter till den kommande säsongen. Den nya designen innebär att ligornas grafiska profil är mer flexibel, vilket skapar bättre möjligheter att kommunicera på olika plattformar.

De nya ligasymbolerna kommer att anpassas till klubbarnas färger när de sitter på matchtröjorna. För MFF:s del innebär det en himmelsblå Allsvenskan-symbol som harmoniserar bättre med matchtröjan.

– Från Malmö FF:s håll tycker vi det är bra att man har hittat en gemensam identitet för allt som innefattas inom SEF. Till exempel är det enormt positivt att vi kan få en Allsvenskan-symbol på matchtröjan som är i vår egen färg. Logotypen integreras bättre och vi får en snyggare matchtröja, säger Malmö FF:s vd Niclas Carlnén.

– Vi har saknat en lösning där vår ligaidentitet i större utsträckning kan integreras med klubbarnas identitet. Ett system där lagen, ligan och supportrarna kunde närma sig varandra under en gemensam identitet. Det känns kanon att kunna presentera att vår ligalogga kommer vara i klubbarnas färger när de sitter på matchtröjorna säger Calle Stjerna, Varumärkesansvarig på Svensk Elitfotboll.

huvudpartners

officiella partners