Allan Kuhn ny tränare för Malmö FF

Publicerad 08 januari 2016 i Nyheter

Malmö FF presenterar den danske tränaren Allan Kuhn som ny huvudtränare.

47-åringen har en lång erfarenhet i den skandinaviska toppfotbollen. Som huvudtränare för Aalborg BK ledde han framgångsrikt klubben till en tredjeplats i Champions Leagues gruppspel 2008. Som assisterande tränare för samma klubb har han vunnit två ligatitlar. Åren 2009-2011 var han huvudansvarig för FC Midtjylland.

MFF:s sportchef Daniel Andersson är glad att kunna presentera Allan Kuhn och beskriver hans spelidé som identisk med hur Malmö FF vill spela fotboll. 

– Hans spelidé är en offensiv med stort bollinnehav och fartfyllt passningsspel och en välorganiserad defensiv med hög press. Dessutom är han erkänt skicklig på att utveckla unga spelare samtidigt som han skapar resultat. Det stämmer väl överens med MFF:s strategi som är att bygga laget underifrån, säger Daniel Andersson.

MFF:s vd Niclas Carlnén berättar att det har gjorts ett omfattande analysarbete som gett en samstämmig, starkt positiv bild av den nye tränaren. Bilden har bekräftats efter flera möten och intervjuer med tränaren.

– Allan Kuhn är en skicklig ledare som får människor runtomkring sig att växa. Den typen av ledarskap är vad som har skapat framgångar för MFF både historiskt och i modern tid. Nu utvecklar vi vår ledarstab ytterligare under ledning av Daniel och Allan. Allan Kuhns ledarskap blir en viktig kugge för våra fortsatta framgångar, säger Niclas Carlnén.

Allan Kuhn börjar formellt sin tjänst fredagen den 15/1 och ser fram emot det nya uppdraget.

– Jag är ödmjuk och stolt över att ha fått chansen i en storklubb som Malmö FF. Jag har under rekryteringsprocessen på djupet tagit del av Malmö FF:s vision om hur man vill utveckla sin fotboll och känner mig därför övertygad om att jag kommer att kunna tillföra mycket för att lyfta klubben spelmässigt under de kommande åren. Jag ser fram emot att komma i gång och har som mål att leda föreningen till nya titlar, säger Allan Kuhn.

– Malmö FF en klassisk förening. Det är en förening jag alltid känt till. Jag har sett Malmö FF i Champions League på tv och sett vilken fantastisk atmosfär det är på Swedbank Stadion, fortsätter Allan Kuhn.

Vi hälsar Allan Kuhn varmt välkommen till Malmö FF!

Press är fri att använda vår bild på Allan Kuhn om ”MFF.se” uppges som källa.

Högupplöst bild

huvudpartners

officiella partners