Alla MFF:are från start i P18

Publicerad 06 juni 2003

Fyra MFF-lärlingar matchades flitigt i P18/P85-landslagets fyrnationsturnering i Portugal i helgen, och kanske har redan ett blivande ljusblått-blågult mittlås börjat spelas in.

Det blev seger i den sista matchen mot värdlandet Portugal (2-1) och Sveriges P18/P85-landslag kunde lämna Lissabon med en tredjeplats och massor av värdefull erfarenhet i bagaget. Fyra MFF-lärlingar var med på resan, Max Fuxberg, Johan Nilsson-Guiomar, Alexander Malmström och Joakim Nilsson, och alla fick ordentligt med speltid under de tre matcherna mot höggklassiga motståndarna England, Spanien och Portugal.

I första matchen mot England fick alla fyra MFF:are förtroendet från start av förbundskapten Peter Gerhardsson. Fuxberg och Guiomar Nilsson bildade mittbackspar matchen igenom, medan Malmström på vänsterkanten och Joakim Nilsson i anfallet (till skillnad från mittfältet, där han använts i MFF:s A-lag) bägge blev utbytta i andra halvlek. Matchen slutade med 1-2-förlust efter att
England varit det klart bättre laget, med högre aggressivitet och snabbhet, medan Sverige blev stillastående.

I andra matchen mot Spanien blev det föga smickrande tennisförlust med 1-6 och mer begränsat MFF-deltagande: Max Fuxberg på nytt med i nittio minuter som mittback, Johan Nilsson-Guiomar kom in i andra halvlek och gjorde honom sällskap, medan Alexander Malmström spelade från start som vänster yttermittfältare, men byttes ut i andra halvlek och Joakim Nilsson inte fick chansen alls.

I sista matchen mot värdlandet Portugal bildade Fuxberg/Guiomar Nilsson mittbackspar hela matchen igen, medan Joakim Nilsson spelade 70 minuter på mittfältet och Alxander Malmström byttes in på topp i slutminuterna. Med MFF-mittlåset intakt igen stoppades flödet av baklängesmål upp, och efter en spelmässigt svag första halvlek – med 1-0-underläge – gjode Sverige en stark matchavslutning och forcerade in två mål de sista fem minuterna. Starkt!

Återstår att se om paret Fuxberg/Guiomar Nilsson får fortsätta spela tillsammans och kanske småningom bilda defensiv stomme i såväl MFF som A-landslaget.