Alex och Tobias lånas ut till BoIS

Publicerad 19 december 2012

Idag blev det klart att Alex Nilsson och Tobias Malm lånas ut till Jörgen Petterssons Landskrona BoIS över säsongen 2013.

– Det är en mycket bra lösning, menar Per Ågren. I Landskorna har vi dem på nära avstånd och kan följa deras utveckling.

I överenskommelsen ingår också möjligheten att låna hem spelarna för match i U-21 match eller liknande om det skulle bli aktuellt, förutsatt att det fungerar för spelarna och Landskrona.

När man befinner sig i deras situation är matchningen det vi bedömer är viktigast, fortsätter Per Ågren. Jag vill nog tro att träningen är mer utvecklande i vår miljö, men vi kan inte ersätta tävlingsmatchandet i Superettan med U-21. Det är en avvägning, men vi tror detta gynnar deras utveckling bäst just nu.

Tobias Malm kommer från ett år i Trelleborgs FF. Han håller med om att det är viktigt att få matchtid.

– Det är klart att det var en omställning att komma till Trelleborg, säger Tobias Malm. Jag kom från ett lag som brukade vinna och nu var det mest tvärtom. Men det är mycket tuffare matcher. Att åka upp till Degerfors och spela på regnig plan är mycket tuffare än vad man tror.

Även Alex Nilsson ser fram emot att prova en ny miljö.

– Det känns helt rätt, säger Alex Nilsson. Förhoppningsvis får jag spela mycket matcher och göra en hel del mål och få upp självförtroendet.

Att det numera är Jörgen Pettersson som tränar Landskrona BoIS har gjort sitt till.

– Ja, det känns bra med Jörgen, intygar Alex. Om jag förstått honom rätt kommer vi spela rätt lika som vi gör i MFF. 4-4-2 och spel längs marken. Det ska bli riktigt kul.

Vi önskar våra killar lycka till!