Akademiturnering på Stadionområdet

Publicerad 07 juni 2019 i MFF i Samhället,Nyheter

I onsdags arrangerades MFF:s årliga Akademiturnering. Alla sjundeklassare från MFF:s akademier kom till Stadionområdet för att spela en avslutande fotbollsturnering innan sommarledigheten.

Årets tillställning var den sjätte i ordningen och är en av vårterminens höjdpunkter för akademiernas elever och lärare. I perfekta väderförhållanden samlades drygt 250 sjundeklassare på Stadionområdet för att avsluta terminen tillsammans. Eleverna delades upp i blandade lag från de olika akademierna och fick på så sätt möjlighet att lära känna varandra – både på och utanför plan.

Dagen avslutades med att rektorerna från respektive akademi samlades för en rundtur i MFF-museet och sedan middag tillsammans på Restaurang 1910.


I dagsläget har Malmö FF fjorton akademier runt om i Skåneregionen varav tio av skolorna har avgångsklasser under vårterminen 2019. För att uppmärksamma årets avgångsklasser bjöd MFF in eleverna till hemmamatchen mot AFC Eskilstuna för en middag tillsammans på Restaurang 1910.

– Vi ville uppmärksamma att eleverna har klarat av tre år i skolan samtidigt som de utvecklats som fotbollsspelare. Förhoppningsvis kan vi göra det till en tradition av att ta avgångsklasserna till Stadion i avslutningstider, säger Jan-Olov Kindvall, ansvarig för fotbollsakademierna.

Malmö FF önskar alla avslutningsklasser ett stort lycka till i framtiden!

huvudpartners

officiella partners