AIK – MFF 0-1

Publicerad 29 maj 2017 i Matches

Ett sent mål av Felipe Carvalho gav MFF tre poäng mot AIK på Friends Arena och återtagen serieledning.

Det var hemmalaget som öppnade starkast och Eero Markkanen tvingade Johan Wiland till två viktiga räddningar tidigt i matchen. Ju länge halvleken gick desto fler chanser skapade MFF och det var Markus Rosenberg som kom närmast att ge di blåe ledningen – men fri med Oskar Linnér lyckades han inte överlista AIK-målvakten. Trots bra chanser åt båda håll var det 0-0 i paus.

Det blev en mer kompakt andra halvlek i en match som länge såg ut att sluta mållöst. Både Jo Inge Berget och Markus Rosenberg missade utmärkta lägen att ge MFF ledningen i mitten av andra halvlek. Men med en minut kvar av tilläggstiden slår Magnus Wolff Eikrem ett perfekt inlägg till Felipe Carvalho som trycker in bollen från nära håll! Carvalhos mål innebar tre underbara poäng hem till Malmö!

Magnus Pehrsson efter matchen
– Det är en väldigt intressant och välspelad fotbollsmatch mellan två duktiga lag. Vi har 17 avslut och sex av dem är på mål. Det är få lag som har skapat så mycket chanser mot AIK så därför är jag väldigt nöjd. Till slut vinner vi på ett skönt sätt och man kan inte säga att det inte är rättvist.