AIK – Malmö FF 1–1

Publicerad 29 oktober 2018 i Matches

Två förlorade poäng på tilläggstid i Stockholm.

Serieledande AIK inledde avvaktande och lät Malmö FF styra och ställa den första kvarten. Ändå var det hemmalaget som skapade matchens första farliga målchans. I den 18:e minuten fick inte MFF-försvaret undan bollen som för ett ögonblick låg fri i straffområdet. En felvänd AIK-spelare fick tag i den och gick på skott, men utanför Johan Dahlins stolpe.

I den 29:e minuten skapade MFF en vass möjlighet. Anders Christiansen slog en frispark in i straffområdet som nådde Franz Brorsson. Mittbacken tryckte till direkt och tvingade Oscar Linnér till en kvalificerad räddning, som tippade bollen över ribban.

I den 44:e minuten tog MFF ledningen. Markus Rosenberg hittade Christiansen som löpte in i straffområdet och tog emot bollen i farten. Fri med Linnér i målet gjorde han inget misstag och petade bollen retsamt förbi den utrusande målvakten. Christiansen och lagkamraterna sprang genast ut till de tillresta MFF:arna som lägligt stod placerade på sektionen till vänster om målet.

AIK skruvade upp ett snäpp den första perioden efter paus. I den 62:a minuten nickade Sebastian Larsson in bollen i mål, men blev avblåst för att knuffat en MFF-försvarare i samma situation. I den 78:e minuten fick Henok Goitom ett bra nickläge, men fick ingen träff med skallen och bollen gick utanför.

I den 83:e minuten rullade Marcus Antonsson bollen i nät men blev avvinkad för offside. I den 87:e minuten fick nyss inbytte Andreas Vindheim ett läge ur snäv vinkel och sköt hårt på Linnér som räddade till hörna.

Trots att AIK inte skapade några riktigt heta lägen kom kvitteringen. I de allra sista skälvande sekunderna fick laget frispark och Sebastian Larsson sköt bollen i nät via stolpen. Efter målet uppstod tumult när AIK sprang hela vägen bort för att fira framför MFF-båset. Larsson tilldelades ett andra gult kort och visades ut.

MFF gjorde överlag en solid och stark insats, inte minst försvarsmässigt, och känslan efter matchen är tung. Att åka hem med en poäng istället för tre svider gruvligt, men med ny match redan på torsdag hemma mot Örebro SK gäller det att ladda om och sikta på snabb revansch.

Uwe Rösler efter matchen:
– Jag vill börja med att lyfta mina spelare som gjorde en jättefin insats mot serieledaren på bortaplan. AIK är starka kollektivt och individuellt och att komma hit utan två nyckelspelare och spela så här visade styrka. Den taktiska skickligheten och kämpaglöden från mina spelare förtjänade mer än en poäng idag.

Mål
AIK: Larsson (96’)
Malmö FF: Christiansen (44’)

Varningar
AIK: Sundgren (56’), Larsson (70’, 96’), Stefanelli (91’)
Malmö FF: Rosenberg (36’), Innocent (91’), Rieks (96’)

Utvisningar
AIK: Larsson (96’)

Laguppställning
Johan Dahlin
Eric Larsson, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Sören Rieks
Arnór Traustason (73’ Innocent), Anders Christiansen (93’ Andersson), Fouad Bachirou, Oscar Lewicki
Marcus Antonsson (83’ Vindheim), Markus Rosenberg

Ersättare: Walter Viitala, Egzon Binaku, Carlos Strandberg, Romain Gall, Bonke Innocent, Andreas Vindheim, Hugo Andersson

huvudpartners

officiella partners