Agon och Norling efter matchen

Publicerad 14 oktober 2011

– Vi vinner matchen. Det är det viktiga, konstaterade matchvinnaren Agon Mehmeti efter 1-0 över Häcken. Rikard Norling var inne på samma spår:
– Vi gör det inte tillräckligt bra. Men vi vinner matchen.

MFF inledde det veritabla hemmamatchracet – 4 på 8 dagar, 3 på 5 – med seger: 1-0 över Häcken i den Allsvenskans 17e omgång som i övrigt spelades för ett kvartal sedan.

Mål- och seger(s)nickaren Agon Mehmeti:
– Vi vinner matchen. Det är det viktiga. Stundtals spelade vi fotboll och då var det bra. Vi hade hög press, vann boll högt och fyllde på med folk. Men vi tappade boll i fel lägen, och det kan straffa sig mot bättre lag, det måste vi jobba med. Jag tycker det var ok.

Om målet:
– Den var inövad. En fin frispark från Ricardinho, jag gick på första ytan, bara att toucha vidare.

Bara och bara… skarpt och snyggt avslut av Agon, och hans tredje allsvenska mål för säsongen.

Häckentränaren Peter Gerhardsson var förlusten till trots nöjd med defensiven i en chansfattig match.
– Vi störde Malmö i deras uppspelsfas och sett över 90 minuter släpper vi till väldigt få målchanser. Däremot skapade vi inte tillräckligt många vassa avslut, vårt passningsspel idag var inte så effektivt.

Rikard Norling var förstås nöjd med segern och med tre poäng, man kanske inte med så mycket mer…
– Vi gör en… sådär insats. Jag vill ha upp nivån kvalitetsmässigt, så är det bara. Vi gör det inte tillräckligt bra. Men vi vinner ändå matchen, och det får vi inte glömma bort, sa MFF-tränaren.

Och specificerade lite:
– Vi fortsätter att egentligen binda ris åt egen rygg genom att inte vara så exakta och så bra i vårt passningsspel som jag skulle vilja att vi är. Övergångsfasen i den offensiva kontringsdelen är inte tillräckligt bra och något vi behöver bli bättre på. När vi blev det i matchen, och lyckades spela bort det styva press som Häcken hade så känner vi att i fick dem ur balans.

Norling om Dardan Rexhepis utvisning i 90:e minuten efter en eftersläng på Häckenback:
– Frustration. På reprisen ser man att det var mer en spark än ett krokben – men jag tror inte Dardan är helt nöjd med sitt beslut.

Om Pontus Jansson, som ersatte Yago Fernandez redan i den 18:e minuten:
– Jag tycker Pontus går in och är fullständigt lysande, han spelar på en otroligt hög nivå. EM-truppmässig snart, om han fortsätter så här.

Tobias Christoffersson