Agnes Mårtensson om sin första säsong i MFF

Publicerad 13 oktober 2023 i Dam,Nyheter

Agnes Mårtensson har snart tillhört föreningen ett år. Ytterbacken summerar säsongen, berättar om årets höjdpunkt och vad hon har utvecklat mest under sitt första år i himmelsblått.

Agnes Mårtensson under en träning i våras.

Med endast tre återstående matcher i division 1 och seriesegern redan i hamn vågar Agnes Mårtensson summera sin första säsong i himmelsblått. Försvararen, som lämnade moderklubben Södra Sandby inför den här säsongen, har hittat rätt i spelsättet med mycket bollinnehav.

– Det var ett stort steg att gå från en byförening till stora Malmö FF. Men alla har varit väldigt hjälpsamma och välkomnande så det har varit lätt att komma in i det. Jag uppskattar sättet vi spelar fotboll på här. Med fokus på stort bollinnehav, det är väldigt kul och framför allt utvecklande.

Vad är det du individuellt har utvecklat mest den här säsongen?

– Jag tycker att jag framför allt jag börjat våga ta för mig mer. Det hade jag problem med när jag kom hit i början. Men det har blivit mycket bättre, och eftersom vi vill föra spelet har passningsspelet och beslutsfattandet blivit bättre. Det är något vi nöter varje träning och då utvecklas det också såklart. 

18-åringen har de senaste två åren spelat i division 1. Förra året med Södra Sandby då slutade laget på en andraplats och i år med MFF som bekant slutade på en förstaplats. Seriesegern innebär att laget spelar i Elitettan nästa säsong.

– Det ska bli väldigt kul. Det känns som ett lagom nästa steg och jag känner mig redo. Det känns också skönt att göra det med det här laget, ett lag som man nu känner. Målet är ju tydligt, vinna serien och gå upp i Allsvenskan.

Mårtensson har också representerat landslaget flera gånger. Hon är, tillsammans med Julia Cavander och Erica Persson Welin från MFF, uttagen till F18-landslagets EM-kvalmatcher mot Portugal, Spanien och Norge i slutet av oktober.

– Det är alltid en stor ära att bli uttagen till landslaget. Det blir ett kvitto på att man gjort det man ska i hemmamiljön och att den miljön är utvecklande.

Vad skulle du säga har varit säsongens höjdpunkt?

– Då skulle jag noga säga DM-finalen. Stort att få vara med på första titeln och dessutom en väldigt roligt match att spela – lite stressigt i början, men sedan kom vi mer rätt i det och tog över helt och hållet.

På lördag möter laget återigen finalmotståndet från DM, Eskilsminne. Det blir säsongens tredje möte med Helsingborgslaget, den här gången på Malmö Stadion. MFF har vunnit de två tidigare matcherna.

– Haha, ja det har varit mycket Eskilsminne. Hoppas vi kan göra det lika bra nu på lördag som vi gjort det tidigare i år mot dem.

matchinfo

Malmö FF – Eskilsminne
Malmö Stadion
Lördag 14 oktober 14:00
TV: Sydsvenskan.se

huvudpartners

officiella partners