Åge Hareide inför lördagens match mot ÖSK

Publicerad 09 juli 2015 i Nyheter

På lördag tar MFF emot Örebro SK på Swedbank Stadion och Åge Hareide ser fram emot att återigen få spela på hemmaplan och vill se ett fokuserat Malmö FF.

Första allsvenska hemmamatchen på ett tag, hur tillbringade ni uppehållet?

– Vi hade först och främst semester och vilade upp oss, men en del av killarna var iväg med diverse landslag och spelade landskamper. Vi har U21-killarna som gjort stor succé med Sverige i EM och vi hade Yotún som gjorde succé i Copa América med Peru, så några har varit väldigt upptagna medan andra haft mindre på schemat. Men nu är det åter hemmamatch och det är alltid kul att spela på Swedbank Stadion! Det kvittar om det är en träningsmatch, seriespel eller i Europa – hemma på Swedbank Stadion är det alltid trevligt och vi ser alltid framemot dessa matcher!

Det är en bit upp till första plats i Allsvenskan och det väntar ett europakval runt husknuten, hur ska vi göra för att återupprepa fjolårets succé?

– Vi måste hålla total fokus på det vi ska göra – spela fotboll! Vi måste sätta ett lag som kan arbeta tillsammans både i Allsvenskan och Europa. Vi har några som har varit med på den här resan tidigare och vi har några nya som ska lära sig att ta den vägen. De som var här i fjol vet att det var en underbart fantastisk upplevelse, så vi kommer jobba hårt redan från första sekunden. Förhoppningsvis kommer det räcka till.

Örebro SK slog ut oss ur Svenska Cupen. Hur revanschsugna är ni?

– Vi är självklart väldigt revanschsugna! Det var en match där vi inte var på tårna och Örebro var duktiga. Vi måste dock fokusera på oss själva. Örebro är ett långt bättre lag än vad tabellen visar och vi måste ta dem på högsta allvar. I fjolårets match ledde de med 2-0 i den första halvleken så vi måste se till att nå vår högsta nivå. Kan vi göra det så hoppas vi på att det blir en rolig match!

Vilka är de tre viktigaste sakerna att tänka på inför mötet?
1. Fokus.
2. Fokus.
3. Fokus. 

huvudpartners

officiella partners