AFC Eskilstuna – MFF 3–1

Publicerad 19 augusti 2017 i Matches

Årets första bortaförlust i Allsvenskan efter mycket svag inledning.

Efter fem minuters spel fick Johan Dahlin till sist kapitulera och släppa in sitt första mål sedan återkomsten till Malmö FF. Hemmalagets Turay nickade in ett inlägg till 1–0. Efter ett bolltapp på mittplan som ledde till friläge var det mycket nära att AFC dubblerade ledningen kort därpå. Men Dahlin kom ut med perfekt timing och avstyrde. Eddahri, som hade friläget, fick dock efter obeslutsamhet i MFF-försvaret en ny chans i den femtonde minuten och då blev det 2–0.

MFF fick relativt snart en mycket god chans till reducering när Alexander Jeremejeff spelades fri men dessvärre hann målvakten ner för att rädda avslutet. Nästa mål var dock även det AFC:s. Turay gjorde sitt andra mål efter ännu mer obeslutsamhet och med en halvtimme spelad var resultatet 3-0. En fullständig kollaps för MFF.

Andra halvleken öppnade Malmö FF desto starkare. Man kom runt bättre på kanterna och skapade halvchans på halvchans. Med timmen spelad kom Pawel Cibicki fram i straffområdet när han fälldes. Straffspark och 1-3 genom Jo Inge Berget. MFF:s tryck fortsatte växa och Erdal Rakip fick fina chanser att knappa in ytterligare – både genom nick och skott. Med tjugo minuter kvar hade Berget ett lysande läge men avslutet rullade precis utanför stolpen. AFC var inte helt utan chanser. Ett ribbskott med kvarten kvar kunde sänkt hoppet totalt om det hade gått något lägre.

MFF fortsatte jobba för ett mål men trots flera bra möjligheter ville det sig inte. Årets första bortaförlust i Allsvenskan och en tung eftermiddag för alla MFF:are.

Magnus Pehrsson efter matchen
Den första halvtimmen är väldigt speciell. Vi gör stora misstag i vårt försvarsspel. AFC är aggressiva och får fin effekt av det. Vi ger bort matchen och det är en undermålig prestation. Vi skapar definitivt tillräckligt mycket i den andra delen av matchen för att få poäng med oss. Men vår effektivitet sviker oss och vi är väldigt besvikna. Det här var en väckarklocka.

AFC Eskilstuna: Turay (5’, 28’), Eddahri (15’)
Malmö FF: Berget (59’)

AFC Eskilstuna: Turay (5’), Razak (5’), Fox (38’), Eddahri (45’)
Malmö FF: Christiansen (74’)

Andreas Vindheim (66’ Sarfo), Lasse Nielsen (28’ Safari), Franz Brorsson, Anton Tinnerholm
Erdal Rakip, Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Pawel Cibicki (78’ Svanberg)
Jo Inge Berget, Alexander Jeremejeff

Ersättare: Fredrik Andersson, Behrang Safari, Carlos Strandberg, Magnus Wolff Eikrem, Kingsley Sarfo, Mattias Svanberg, Dennis Hadzikadunic.