AC om insamlingen: ”Finns en realitet bortom ens egen vardag”

Publicerad 10 april 2022 i Herr,MFF i Samhället,Nyheter

Anders Christiansen är en av MFF:s ambassadörer i föreningens samarbete med Skåne Stadsmission. Här berättar han om varför han ville skänka sin matchtröja till stöd för arbetet för utsatta människor.

Vad är bakgrunden till att du ville starta den här insamlingen?

– Det är för att man bör hjälpa till när man kan. Särskilt med tanke på situationen vi står i med Ukraina, så har de behov av allt de kan få. Om man kan hjälpa till är det bara att göra det. Pengarna kan göra en stor skillnad för Skåne Stadsmission.

Vilka upplevelser har du tagit med dig från dina besök på Skåne Stadsmission?

– När man går runt i Malmö eller kör till och från jobbet så funderar man inte så mycket över det. Men när man plötsligt står i deras hus går det upp för en att det finns en realitet bortom ens egen vardag. Många har det jobbigare än vad man tror.

– Det är några människor som gör ett stort jobb för att hjälpa till med bland annat mat, kläder och integration. Saker som vi andra tar för givet. Att sätta ljuset på det kan göra en stor skillnad.

Vad vill du hälsa alla som är med och stöttar med ett bidrag?

– Först och främst är jag och Skåne Stadsmission tacksamma över att ni vill hjälpa till. Det är en speciell situation och många har säkert redan bidragit till insamlingar till Ukraina. Men förhoppningsvis kan vi hjälpas åt ännu mer.

huvudpartners

officiella partners