AC efter segern mot Djurgården

Publicerad 20 mars 2022 i Herr,Nyheter

En nöjd lagkapten efter vinsten i cupsemifinalen.

Cupfinal efter seger på Tele2 Arena, hur är känslan?

– Det är ett stort mål att vinna cupen i år och nu är vi bara en match ifrån det. Så det är skönt att stå här, det är exakt det vi har jobbat för och härligt att få det vi har förtjänat också.

I första halvlek kommer vi kanske inte upp i vår bästa nivå? Vad säger du?

– Det vet jag inte. Vi visste exakt hur de ville spela, det var inga nyheter där. Jag tycker generellt vi spelar en rutinerad match, kanske inte vår bästa men vi står kompakt och ger bort få målchanser. Samtidigt har vi tre riktigt stora chanser att göra mål också och stänga matchen. Allt som allt tycker jag vi kan vara nöjda med vår prestation.

Det känns som att vi stänger matchen bra i andra halvlek också?

– Det är klart att vi spelar lite mer på resultat i andra. Jag tycker att vi fortfarande kan bli lite bättre på att attackera den sista delen av matchen istället för att bara försvara, att gå för nästa mål och pressa lite högre men vi visste att de skulle komma med krossbollar så vi pratade om att stå kompakt istället så utifrån det gör vi en fin match.

Hur känns det personligen, du har varit lite småskadad men spelade en dryg timme idag?

– Ja det är alltid skönt att spela, särskilt såna här matcher. Många supportrar uppe från Malmö och fin tryck på läktaren även från dem så allt som allt en fin vinst och en härlig söndag. Nu kan vi åka tillbaka och njuta av nästa vecka och jobba fram till Kalmar-matchen.

Och så en nygammal lagkamrat på anfallet som gjorde mål direkt, skönt att ha Isaac tillbaka?

– Ja han visar sin kvalitet direkt. En riktigt duktig fotbollsspelare, väldigt klok, och han passar in i laget både på och utanför plan så det är en riktig fin ny spelare vi har fått. Vi gillar att ha duktiga spelare i vårt lag så det är fantastiskt.

huvudpartners

officiella partners