70 kg matchkorv ges till mer behövande

Publicerad 15 november 2019 i MFF i Samhället

I juli påbörjade Malmö FF ett samarbete med Kontrapunkt för att ta vara på de korvar som blir över i samband med MFF:s matcher på Stadion. 

Samarbetet inleddes för att på ett meningsfullt sätt se till att det oundvikliga matsvinn som ibland uppstår efter matcherna omhändertas och distribueras till behövande i Malmö. Och hittills har i snitt cirka 70 kg korv per match tagits omhand av Kontrapunkt.

– Vi kunde inte själva hitta ett enkelt sätt att ta till vara och distribuera ut maten, så när Kontrapunkt sträckte ut en hand kände vi att det här var en bra matchning, säger Karin Heri, ansvarig för samhällsfrågor i MFF.

Kontrapunkt arbetar för ett mer solidariskt Malmö och samarbetar med olika aktörer runt om i Malmö och tar emot mat från butiker, caféer, restauranger och skolor. Maten delas sedan ut till olika verksamheter med fokus på att nå ut till de mest utsatta Malmöbor vars liv underlättas av gratis mat. 

– Vi lever i en stad med både många möjligheter och utmaningar och det här är ett sätt från oss i MFF att ytterligare bidra till ett lite bättre Malmö. Kan vi hjälpa till ska vi också göra det, säger Karin Heri.

I samband med matcher samlar personalen på Stadion in den överblivna korven och lägger den i SRS-lådor i kylen. Dagen efter hämtas den av Kontrapunkt och delas sedan ut till behövande.

– Det bygger också på ett fantastiskt engagemang från kollegorna i kök och kiosk som är med och hittar lösningar. Vi har hittat en sätt att hantera det här så att vi följer gängse regler för livsmedelshantering och hygien samtidigt som vi gör skillnad , säger Karin Heri, som också flaggar för att det kan bli fler liknande initiativ framöver.

– Vi håller på att gå igenom verksamheten och förhoppningsvis kan vi utveckla fler samarbeten i framtiden.

huvudpartners

officiella partners