6-0-seger för U21 och hattrick av Alex Nilsson

Publicerad 24 juni 2009

MFF tryckte till Mjällby med hela 6-0 i onsdagens U21-möte lagen emellan på plan fem. Tre av målen gjordes av Alex Nilsson.
– Vi spelade bra idag – igen! De här killarna visar verkligen att de vill in, säger Leif Engqvist efter matchen.

Malmö FF U21 – Mjällby AIF U21

6 – 0 (3-0)

1-0   8 min Alex Nilsson
2-0 15 min Edward Ofere
3-0 37 min Alex Nilsson
4-0 50 min Alex Nilsson
5-0 58 min Jimmy Durmaz
6-0 82 min Robin Simovic

MFF:s lag
Dusan Melichárek(79)

David Durmaz, Markus Halsti, Metin Hamis, Pelle Holm(70)

Babis Stefanidis(67), Patrik Karlsson

Muamet Asanovski, Alex Nilsson, Jimmy Durmaz(65)

Edward Ofere(58)

Ersättare: Tobias Uddenäs(79), Nenad Stojadinovic(70), Skerdilaid Gashi(67), Robin Simovic(58), Nikola Petkovski(65).

Förra veckan var det Edward Ofere som stod för en hattrick när MFF U21 besegrade LB07 med 3-0. Den här gången var det Alex Nilsson när Mjällby avfärdades med dubbla antalet mål – och därmed också något slags ”revansch” för cupdebaclet på Strandvallen i maj.

MFF fick hål på Mjällby tidigt. Redan efter åtta minuter gjorde Alex Nilsson 1-0.
– Ofere gjorde ett upplopp – ett av många idag, Eddie var riktigt på gång – på högerkanten och slog inlägg snett inåt bakåt, Alex dök upp vid bortre stolpen och smällde dit den, beskriver Leif Engqvist.
Och sen var det MFF för i princip hela slanten. 2-0 efter kvarten, starkt genombrott och avslut av Ofere, 3-0 en stund innan paus av Alex Nilsson – 3-0 i paus.

Andra halvlek var fem minuter gammal när Alex Nilsson fullbordade sitt hattrick; rättvänd med fart utmanade han framgångsrikt och sköt in bollen via en Mjällbyspelare till 4-0. Femman ombesörjdes av Jimmy Durmaz i 58:e minuten i form av inbrott från vänsterkanten och skott i mål. Liksom i första halvlek följde sedan en längre period av måltorka – mer än tjugo minuter – innan inbytte Robin Simovic fastställde slutresultatet.
– Muamet Asanovski och David Durmaz tog sig fram på högerkanten, Muddi slog inlägg och Robin nickade bollen över deras målvakt in strax under ribban. Det var – i hård konkurrens – dagens snyggaste mål, säger Leif.

Utöver själva målfrossan, vad var positivt i spelet idag?
– Vi lyckades bra med att spela till rättvända spelare i sista tredjedelen, vi fick en del bra bollar bakom deras backlinje och en del framför, på ytan mellan försvar och mittfält. Våra ytterforwards kom bra med i spelet och breddade bra samtidigt som de kom in centralt ibland – sedan är förstås ”femman” inte så bred heller…

Leif Engqvist tillägger och nyanserar omständigheterna kring storsegern: Mjällby kom till match med ett avgjort ungt lag.
– Och vi hade ett bra lag på banan som de inte kunde stå upp emot riktigt i närkamperna. De hade en backlinje som nog kom från juniorlaget, och det är klart att de fick det tufft mot Ofere, som förstås är ett monster – i positiv mening – för dem att möta…

Till matchen var Pontus Jansson uttagen, men hanfick lämna återbud med förkylning. Nikola Petkovski ersatte i truppen och startelvan justerades så att Alex Nilsson tog Pontus tänkta ”tia”-roll som släpande anfallare, Muamet Asanovski tog över Alex tänkta plats som högerytter, Patrik Karlsson ”Muddis” tänkta position som balansspelare och slutligen gick vanligtvise högerbacken Pelle Holm in på Karlssons tänkta vänsterback. Så kan det gå. Och gick, det gjorde det ju, alldeles förträffligt.

– Alex hittade en bra position i rollen bakom Edward Ofere, han är vuxen i sitt spel. Han kunde ofta komma rättvänd och fick utmana, och då är han riktigt stark med sin låga tyngdpunkt. Patrik Karlsson hittade också en bra position i sin balansroll och fördelade bollarna bra. Extra plus till Edward Ofere och Alex Nilsson. Och Muamet Asanovski är fantastisk på sin kant, han gör många bra grejor.

Fem byten innebär att hela U21-bänken fick chansen att komma in i matchen. Jimmy Durmaz lämnade plan med lite skadekänning, Babis Stefanidis gjorde sin första match efter en liten tid av skadefrånvaro medan Dusan Melichárek fick en smäll i matchens slutskede och tvingades gå av plan – det lär dock inte vara någon större fara med MFF:s reservkeeper.

MFF U21 har nu tre raka hemmasegrar och 14-0 i målskillnad – låt vara mot superettanmotstånd. Med vid sidan av mål och spel finner Leif Engqvist också anledning till belåtenhet med spelarnas inställning och arbetsvilja.
– Vi spelade bra idag – igen! De här killarna visar verkligen att de vill in. De jobbar bra tillsammans och visar en fin attityd, även i den här matchen, liksom i de senaste.

Även nästa vecka finns möjligheten att se MFF:s U21-lag på hemmaplan. Tisdag 17.00 är det avspark för match mot Kalmar – en vältajmad ”förmatch” och uppladdning inför den allsvenska omstarten, som ser samma klubbars A-lag drabba samman inne på Swedbank Stadion måndag 6 juli.

Tobias Christoffersson