5-årsjubileum för MKB-cup

Publicerad 13 juni 2019 i MFF i Samhället,Nyheter

Tidigare i våras arrangerades den femte upplagan av MKB-cup, en skolturnering som MFF årligen anordnar tillsammans med MKB Fastighets AB.

Cupen arrangeras i syfte att förena skolor runt om i Malmö och ger eleverna möjlighet att skapa relationer utanför sin egen skola. I år fylldes Kombihallen med 150 sjätteklassare representerade från fem olika Malmöskolor där en tjej- respektive pojkturnering pågick under hela dagen. Anna Arbdal, bosocial utvecklare på MKB, är positiv till årets upplaga.

– Det var en fin stämning under hela dagen. Det är härligt att se hur eleverna lär känna varandra och att de får en känsla av att de är delaktiga i någonting större. Jag hoppas att cupen öppnar upp för nya relationer mellan eleverna och att de känner igen varandra när de träffas runt om i Malmö.

Anmälan är fri för alla skolor som vill medverka, dock hålls deltagarantalet begränsat och spelschemat är medvetet utdraget för att eleverna ska få mer tid att lära känna varandra. Tome Kackarovski, ansvarig för fotbollsskolan på MFF, är även han positiv till cupen och det samarbete som Malmö FF har tillsammans med MKB.

– Det var härlig dag med ordning och reda. Samarbetet med MKB fungerar väldigt bra och är något som växt sig större genom åren. Det som började med att vi arrangerade spontanfotboll tillsammans har nu gått över till en fotbollscup och ett tredagars sommarcamp varje år.

huvudpartners

officiella partners