4-1 till U21 mot Mabi

Publicerad 20 februari 2008

***Uppdaterad med kommentarer***

Två mål och storspel av Jiloan Hamad, bra insatser av bland andra Robin Nilsson och Christian Järdler. Och så mål i debuten av 15-årige Alex Nilsson! Det var onekligen en trevlig ljusblå kväll på Rosengård när MFF U21 mötte Mabi A.

Mabi A – Malmö FF U21

1 – 4 (1-1)

Målskyttar MFF:
1-1 11 min Jiloan Hamad
1-2 67 min Jiloan Hamad
1-3 71 min Derek Gaudet
1-4 81 min Alex Nilsson

Max-Ludwig Gustafson

Anes Mravac, Jimmy Dixon(46), Lucas Fernandes Rodrigues, Christian Järdler(71)

Jiloan Hamad(80), Robin Nilsson, Labinot Harbuzi(29), Derek Gaudet

Johan Andersson, Hamid Alamin(56).

Bänk: Malte Hammenskog(mv), Pontus Jansson(80), Elvir Biberic(29), Erdin Demir(71), Jasmin Sudic(46), Alex Nilsson(56).

– Den här insatsen var flera klasser bättre än mot Lunds BK förra veckan, säger en nöjd Leif Engqvist efter att MFF:s U21-lag besegrat Malmö Andalou BI:s – Mabi – A-lag med hela 4-1 på Rosengårds IP.
Det var ett U21-lag med mer erfarenhet, men också betydligt kvickare fötter och mer fart i spelet än i förra matchen.
– Vi har lite lättare löpträning denna veckan, vilket kanske märktes redan idag på att benen såg piggare ut hos spelarna.

Det kunde dock ha börjat bättre. Mabi inledde piggt och tog ledningen redan efter sex minuters spel på en djupledspass och genomlöpning.
– Men vi jobbar oss in i matchen och vinner mycket boll. Till skillnad från i förra matchen satte vi press högt när vi inte hade boll, vi spelade högt försvarsspel på ett bra sätt, och vi hade bättre positionsspel på yttermittfältare och balansspelare. På träningen igår övade vi presspel och att hitta positioner, det kan ha gett bra bilder till matchen, säger Leif.

Kvitteringen lät inte vänta på sig länge. I elfte minuten kom Jiloan Hamad runt sin ytterback till höger och sköt in bollen vid första stolpen ur liten vinkel innan målvakten hann täcka. Och det var också Jiloan som gav MFF ledningen dryga kvarten in i andra halvlek.
– Nu gick han på insidan av sin back och sköt utanför 16 meter, bollen gled över marken och in vid bortre stolpen – lite som Gerrards mål på Inter, beskriver Leif – och det låter ju hyfsat.
Två mål av Jiolan Hamad, alltså, som gjorde riktigt bra ifrån sig och var den spelare som Leif Engqvist var mest nöjd med efter matchen.
– Jiloan var dagens behållning. Det märktes idag varför han är här, om man säger så.

3-1 gjordes av provspelande kanadensaren Derek Gaudet, som i sin sannolikt sista match här gjorde sin klart bästa insats. Efter fint väggspel kom Derek fri med målvakten, rundade denne och satte bollen i tomt mål.

Tio minuter in i andra halvlek fick 15-årige Alex Nilsson göra U21-debut när han bytte av Hamid Alamin. Under sin halvtimme på plan skötte han sig bra och visade sig nivån mogen, men inte nog med det – han krönte dessutom debuten med att göra 4-1 för MFF!
– Alex spelar enkelt och jobbar stenhårt. Han går rakt på mål när han har läge, och han har så låg tyngdpunkt så motståndarna får inte tag i bollen, säger Leif.
På en framspelning av Elvir Biberic kom Alex loss, och även han rundade Mabi-nålvakten och lade in bollen i tom bur.

Provspelande argentinske mittbacken Lucas Fernandes hade helt klart ett svårt utgångsläge för att visa sina kvaliteter.
– Jag skulle tro de spelar med libero i Boca Juniors, han hade lite svårt att anpassa sig till en rak fyrbackslinje, kom för djupt ner i position och var ovan att hålla linjen. Men han var duktig med bollen och har känsla i fötterna, han såg OK ut, säger Leif.
Någon fortsättning lär inte följa.

Efter matchen lyfte Leif vid sidan av Jiloan Hamad fram Robin Nilssons och Christian Järdlers insatser, men hade beröm också till Anes Mravac och Elvir Biberic. Elvir ersatte Labinot Harbuzi redan efter en halvtimmes spel. ”Labbe” gick av plan med krampkänningar i låret.
– Robin Nilsson var riktigt bra som balansspelare, låg helt rätt i sin position, vann mycket boll och satte yttermittfältarna i spel. Anes behöver spela matcher, det blev nog bara ett tiotal för honom ifjol, men idag kände man igen honom igen.

Nästa match för U21 dröjer ända till den 19 mars, då Nike står för motståndet på Heleneholm.

/Tobias Christoffersson