4-1 till U21 mot Ängeholm

Publicerad 28 juli 2008

…och det var Agon Mehmeti som vände andra matchen på ett dygn, när han gjorde 1-1 och 2-1 till MFF efter att Ängelholm tagit ledningen tidigt.

Malmö FF U21 – Ängeholms FF U21

4 – 1 (1-1)

Målskyttar MFF:
1-1 20 min Agon Mehmeti
2-1 54 min Agon Mehmeti
3-1 56 min Niklas Skoog
4-1 58 min Ezvin Ahmetovic

MFF:s startelva:

Dusan Melichárek

Pelle Holm, Jasmin Sudic, Ezvin Ahmetovic, Ruben Grönevik(80)

Robin Nilsson(74)

Jiloan Hamad, Jimmy Touma(62), Jeffrey Aubynn

Niklas Skoog, Agon Mehmeti(69)

Ersättare: Malte Hammenskog(mv), Viktor Dahlgren(80), Omid Nazari(74), Elvir Biberic(62), Pontus Jansson(69).

– Vi fick en halvtaskig start på matchen. Försvaret fungerade inget vidare och mittfältarna fullföljde inte sina löpningar bakåt; vi fick flera två mot en-situationer på oss, säger Leif Engqvist efter att U21-laget besegrat Ängelholm med 4-1.
Och visst, varför inte börja med det dåliga och få det överstökat: Ängelholm tog ledningen redan efter 8 minuters spel och vållade MFF en del problem matchens första 20 minuter.
– De var lite smågiftiga då, och Dusan gjorde också ett par bra räddningar.

Men i just den 20:e minuten kom MFF:s kvitteringsmål, och det genom färske allsvenske tvåmålsskytten Agon Mehmeti, som värmde Stadion till kokpunkten igår kväll och nu var tillbaka på (genom-)brottsplatsen. 22 timmar och 42 minuter efter 2-2-målet mot Kalmar kom 1-1-målet mot Ängelholm, och detnhär gången var det Jiloan Hamad som spelade fram och en chipp över målvakten av Agon.

Därmed tog MFF över matchen, och liksom förra veckan uppe i nordväst tröttnade Ängelholm ju längre matchen led – tre mål på sex minuter i början av andra halvlek höjde förstås inte moralen hos gästerna:
* 2-1 i 54:e av Agon, på nytt efter assist av Jiloan Hamad, som lade över ett inspel på bortre sidan för Agon att sätta vid första gaveln
* 3-1 i 56:e av Niklas Skoog, inlägg av Jeffrey Aubynn mot bortre stolpen, dit Skoog sökte sig och drog in bollen på volley
* 4-1 av juniorbacken Ezvin Ahmetovic efter en frisparkssituation.

Så, en bra dag på jobbet för U21-laget till slut?
– Ja, det kan man säga. Jag är halvnöjd med försvarsspelet i första; vi jobbar inte hem ordentligt, men Ezvin och Jasmin spelar upp sig efter den dåliga starten. I andra halvlek spelar vi rätt bra fotboll.

På det individuella planet gjorde junioren Omid Nazari U21-debut när han ersatte Robin Nilsson med dryga kvarten kvar.
– Vi tar ut en bollvinnare och sätter in en annan. Omid gör det jättebra, en nyttig spelare för ett lag. Han har visat i juniorallsvenskan att han vill vara med, säger Leif.
Och nyförvärvade stjärnskottet Jimmy Touma testades som offensiv central mittfältare?
– Ja; det blev lite för mycket underhållning i första. Piruetter och helikoptrar kan bli lite farligare när man gör dom centralt än ute på kanten – men i andra spelade han upp sig.
Jeffrey Aubynn, tillbaka efter några veckors skadeuppehåll?
– Han spelade också upp sig; gjorde ett bättre defensivt jobb efter hand och kom runt ett par gånger på kanten. Han är i högsta grad med och konkurrerar.
Och Agon, tvåmålsskytt igen?
– Han är het just nu. Idag gör han mål på två av tre chanser, det är inte illa.
– Till slut vill jag också berömma våra 91:or, Ezvin Ahmetovic och Pelle Holm, som går in och gör det bra, säger Leif.

Efter fjärde raka segern börjar det nu ”rätta till sig” lite – men inte jättemycket – i U21 Södra-tabellen, där MFF i våras var rejält på efterkälken men med halva serien kvar har bra häng på topp två som ger direktbiljett till höstens slutspel.

För Leif Engqvist och juniorlaget väntar två matcher innevarande vecka. På torsdag DM-match mot Veberöd, plan 5 18.30, en lite speciell match för Leif:
– Min son Joakim spelar mittback i Veberöd.
På söndag väntar HIF borta i juniorallsvenskan, och det bör vara ett taggat manskap som åker till den matchen efter nesliga 0-4 hemma mot IFK Göteborg senast.

/Tobias Christoffersson