4-1 för U21 mot Bunkeflo

Publicerad 20 augusti 2007

MFF:s U21-lag hade inga som helst problem att besegra Bunkeflos, trots att det stod 1-1 en stund halvvägs in i andra halvlek. J-lagets 91:a Hamid Alamin hoppade in och gjorde de två sista målen

Agon Mehmeti(71), Edward Ofere

Bänk: Max-Ludwig Gustavsson(mv), Jasmin Sudic(46), Ruben Grönevik(76), Viktor Dahlgren(83), Hamid Alamin(71).

Bunkeflo nosar fantastiskt nog på allsvenskan, men än är klasskillnaden stor mellan Malmös första- och andralag. I varje fall att döma av sommarens två U21-matcher, vars sammanlagda resultat skrivs 9-2 i ljusblå favör. Hade lagen mötts i Svenska Cupen hade utgången säkert blivit en helt annan… men med tillgängligt jämförelsematerial kan MFF-anhängarna lugnt luta sig tillbaka och vara tillfreds med tingens ordning.

Därmed inte sagt att Bunkeflo var ”å banan” när lagen möttes inne på Stadion i eftermiddags, särskilt inte som banan ifråga formellt sett var hemmaplan för de gulsvarta mellan klockan fem och klockan sju. Först i 30:e minuten tog MFF ledningen, och med sju niondelar av matchen spelade kvitterade Bunkeflo. Det var alltså ”bara” sista kvarten som MFF ryckte och såg till att målprotokollet stämde överens med matchbilden.

Assisterande tränare Anders Johansson var inte särskilt nöjd alldeles efter matchen. Han såg likheter med lördagens match mot Brommapojkarna i sättet spelarna blev lite för bekväma efter att ha visat sin överlägsenhet med en stark matchinledning – och detta trots att ledningen poängterat vikten av motsatsen i försnacket.

– Vi bör leda med två till fyra noll efter första kvarten, men vi är för okoncentrerade sista tredjedelen, i de sista passen. Sedan blir vi lite bekväma, vi börjar fuska lite, tar inte löpen. Men det blir bättre i andra, då kommer vi in med mer fart, sa Anders Johansson.

Det var Gabriel som gav MFF ledningen efter en halvtimme med ett distinkt volleyskott i öppet läge, efter ett fint inlägg från vänster av Elvir Biberic och dessförinnan starkt förarbete av Guillermo Molins på kanten.

Tre minuter innan paus hade Edward Ofere ett dubbelläge att utöka ledningen när han kom fri, men den alldeles utmärkte Bunkeflomålvakten räddade bägge Eddies avslut. MFF förde matchen från början till slut, och även om tempot var söligt emellanåt och skärpan lyste med sin frånvaro på en del fötter, så skapades många möjligheter och farligheter. Edward Ofere höll sig ofta framme, men kom sällan loss, Johan Andersson var mestadels blek men hade ett par ljusa ögonblick, till exempel ett bra skott alldeles utanför högra stolpen tolv minuter in i andra halvlek.

Centrala mittfältet såg bra ut. Joakim Nilsson fick en match till i benen, och på den offensiva platsen visade Elvir Biberic från juniorlaget framfötterna med fint passningsspel och stor aktionsradie. I backlinjen syntes vem av de fyra som har viss vana av A-lagsspel; ingen var dålig, men Gabriel klassen bättre än övriga.

Bunkeflo kvitterade. Halvvägs in i andra fick en av de gulsvarta bollen till vänster, vidare tid på sig att sikta och drog på ett distansskott. Festim Bytyqi i mål hade inte mycket att göra i matchen, var mestadels säker och hade tidigare briljerat med en panterräddning på ett skott på väg upp mot krysset – men dessvärre får han ta på sig att det där distansskottet faktiskt letade sig in i mål.
– Det är så typiskt, man ser det så ofta, och det är likadant oavsett nivå – dödar man inte matchen så kommer det där 1-1-målet, sa Anders Johansson.

Kvitteringen gav MFF anledning till en uppryckning. Tempot skruvades upp något, och bytet av Agon Mehmeti mot Hamid Alamin blev en injektion i anfallsspelet. MFF tog ledningen igen när Edward Ofere klockrent nickade in en hörna av Elvir Biberic, och bara två minuter senare var det dags för 3-1 efter ett bra anfall. Edward Ofere löpte loss på en fin djupledsboll från Guillermo Molins (väl?). Han kom ur vinkel men passade bak till Hamid Alamin, som säkert lade in bollen vid bortre stolpen. Sista målet kom med åtta minuter kvar efter lysande förarbete av Guillermo Molins, som tog sig förbi en försvarare in i straffområdet och spelade in bollen från kortlinjen – och där var Hamid Alamin på plats igen och sköt in bollen.

– Hamid Alamin gör ett jättefint inhopp. Han hittar luckorna, skapar mycket och gör två mål. Gabriel är riktigt bra, liksom Elvir Biberic. Sedan visar flera spelare glimtvis bra saker, samtidigt som man kan begära mer, kommenterar Anders Johansson enskilda insatser i matchen.
Som nog inte var så lite nöjd som det först lät med lagets insats efter 4-1 och överlägsenhet från början till slut: