4-0 till U21 över BoIS

Publicerad 06 april 2009

Första tjugo var sådär. Men efter att Agon Mehmeti gjort 1-0 i tjugofjärde tillhörde matchen MFF, och den himmelsblå segern skrevs till slut tillfredsställande tydligt 4-0.

Landskrona BoIS U21 – Malmö FF U21

0 – 4 (0-2)

Målskyttar
0-1 24 min Agon Mehmeti
0-2 29 min Jiloan Hamad
0-3 57 min Jasmin Sudic
0-4 91 min Dardan Rexhepi

MFF:s U21-lag:
Dusan Melichárek

David Durmaz, Jasmin Sudic, Markus Halsti, Pelle Holm

Omid Nazari, Rick Kruys

Jiloan Hamad, Pontus Jansson(73), Jimmy Durmaz(58)

Agon Mehmeti(80)

Ersättare: Max-Ludwig Gustafsson, Babis Stefanidis, Muamet Asanovski(58), Dardan Rexhepi(80), Hamid Alamin(73).

U21-premiär mot Landskrona borta; igen. Även ifjol inleddes seriespelet mot de svartvitrandiga, och då överskuggades en klar 3-0-seger av den ytterst olyckliga omständigheten att Babis Stefanidis bröt benet. I år lyste sådana hemska händelser dessbättre med sin frånvaro, och en målet större MFF-seger fick i sin tur lysa klart och ostört.

Men det började inte alldeles lysande.
– Första tjugo böljade spelet fram och tillbaka och vi hade det lite jobbigt. De straffade oss ett par gånger när vi inte kom rätt i försvarsjobbet och då Dusan räddade oss, säger Leif Engqvist om inledningen av matchen.

Sedan steg Agon Mehmeti in i handlingen. Det hade han i och för sig gjort redan i tredje minuten då en oförsiktig armbåge renderade honom en varning – men nu, i den 24:e, gav han MFF ledningen på framspelning av Pontus Jansson.
– Kul för Agon att göra mål idag. Det syntes att han inte spelat match på ett slag, han var rätt het, kommenterar Leif.

2-0 kom bara endast fem minuter senare genom Jiloan Hamad, som lobbade bollen över BoIS-målvakten som hamnat långt ute.
– Jiloan får bäst betyg idag. Han gör ett bra defensivt jobb, mål framåt och är verkligen duktig.

Tolv minuter in i andra halvlek drygade MFF ut ledningen, och det genom Jasmin Sudic. På en hörna gick han upp och nickade med bra häng i luften ner bollen, som när den studsade redan var över mållinjen; 3-0.

Med tio minuter kvar av matchen bytte Dardan Rexhepi av Agon Mehmeti, och på stopptid gjorde han ett 4-0-mål som i Leif Engqvists beskrivning onekligen låter som något extra:
– Han tog emot ett uppspel och i samma rörelse som han tog emot vände han bort en försvarare för att sedan med en kroppsfint och en tvåfotare vända bort två till och sätta dit den – riktigt snyggt. Han kommer in, får elva minuter på sig och gör mål, inte illa för en -92:a; han visar att han vill vara med.

BoIS hade en ordentlig målchans i varje halvlek då Dusan Melichárek fick visa framfötterna.
Utöver Jiloan Hamad lyfter Leif fram David Durmaz, Omid Nazaris och Rick Kruys individuella insatser i matchen – samt Muamet Asanovskis inhopp.

– Jag är absolut nöjd med lagets insats idag. De har en härlig inställning, och det är kul att se dem spela, säger Leif sammanfattningsvis.
– Den defensiva inställningen är verkligen bra. ”Dom älskade att försvara idag”… kan man säga så? Nä, det var nog lite överdrivet…

Antagligen; nåväl. På grund av det täta allsvenska matchschemat – i vilket även en cupomgång finns insprängd den 25:e, lottning på fredag – dröjer nästa U21-match tre veckor. Måndagen den 27:e väntar HIF, också på bortaplan. Första hemmamatchen för U21-laget infaller inte förrän onsdagen den 6 maj, då Halmstads BK står för motståndet.

/Tobias Christoffersson