4-0 till U21 mot Mjällby

Publicerad 09 juli 2009

MFF var klart överlägsna Mjällby i torsdagens U21-match på bortaplan. Slutresultat 0-4 efter tre mål på sex minuter i första halvlek och två mål av Alex Nilsson.

Mjällby AIF U21 – Malmö FF U21

0 – 4 (0-3)

Målskyttar:
0-1 25 min Labinot Harbuzi
0-2 29 min Alex Nilsson
0-3 31 min Skerdilaid Gashi
0-4 59 min Alex Nilsson

MFF:s laguppställning:
Dusan Melichárek

David Durmaz, Metin Hamid, Markus Halsti, Patrik Karlsson

Amin Nazari, Rick Kruys

Muamet Asanovski(72), Labinot Harbuzi(78), Skerdilaid Gashi(67)

Alex Nilsson(85)

Ersättare: Tobias Uddenäs(mv), Nenad Stojadinovic(78), Nikola Petkovski(85), Tobias Lewicki(72), Dino Islamovic(67).

Förra veckan var det en relativt förbannad U21-coach som uttryckte sitt missnöje med den insats som resulterade i 1-2-förlust mot Kalmar hemma (och som dessvärre skulle upprepas några dagar senare av A-laget). Denna vecka är det däremot fråga om en mycket nöjd Leif Engqvist i bussen på väg hem från Blekinge, och fattas bara efter att MFF besegrat Mjällby med hela 4-0.
– Det är inte så ofta man gör det däruppe. En väl genomförd match av oss idag – och många glädjeämnen. Det är en period i början av andra halvlek då vi är lite dåliga i vår rörelse som de kommer upp lite, men annars dominerar vi stort. I första halvlek spelar de bara på egen planhalva, säger Leif Engqvist.

Det var också redan i första halvlek som MFF avgjorde matchen. Tre mål på sex minuter är aldrig lätt för en motståndare att resa sig ifrån, och Mjällby var aldrig nära. Labinot Harbuzi satte 1-0 i 25:e när han attackerade in i straffområdet efter en frispark och tryckte in ett inspel av Markus Halsti. Bara fyra minuter senare utökade Alex Nilsson ledningen med ett högkaratigt avslut på ett inspel från höger.

3-0 lät vänta på sig ännu kortare tid: i 31:a minuten fullföljde U21-debutanten Skerdilaid Gashi föredömligt sin löpning och kunde därmed fånga upp bollen efter att en Mjällbyback helt missade rensningen av ett inspel och sätta dit den i mål. Fyran slutligen kom på plats knappa kvarten in i andra halvlek, då Alex Nilsson sprang genom, lurade två Mjällbybackar och säkert placerade bollen i mål.
– Alex var riktigt bra idag, säger Leif Engqvist, och kommer därmed in på dagens beröm till spelarinsatser.

Det visar sig finnas en hel del att säga. Efter förlusten mot Kalmar var det särskilt de äldre spelarnas prestationer som Leif sågade – idag glädjande nog tvärtom.
– Alla de äldre får bra betyg idag, det är kul att se deras inställning till matchen och de tar med sig de yngre mycket idag. Ett extra plus till David Durmaz, men även Markus Halsti gör ett bra jobb defensivt, och Dusan gör en riktigt bra räddning på deras bästa chans. Labinot Harbuzi visar vägen och Rick Kruys är på gång igen, han fick 90 minuter idag och gör det bra; båda hjälper och stöttar Amin Nazari på mitten.

Amin Nazari gjorde liksom Skerdilaid Gashi U21-debut från start och bra ifrån sig. MFF avslutade matchen med ett riktigt ungt lag: 2 92:or, 2 93:or och en 94:a. Blott 15-årige Dino Islamovic från P16-laget ersatte Skerdilaid Gashi och fick 25 minuter på plan, 16-årige Tobias Lewicki ersatte Muamet Asanovski, och lika gamle Amin Nazari gjorde alltså 90 minuter. Inte illa!

Tobias Christoffersson