4-0 till B-laget mot Öster

Publicerad 15 maj 2006

Kass första, jättebra andra. När Jon Jönsson såg rött ringde en väckarklocka hos B-laget – som efter en blek första öste fram chanser i andra och till slut besegrade Öster med 4-0. Naturligt nog är Alf Westerberg lite kluven efter matchen.

Malmö FF B – Östers IF B
4 – 0 (1-0)

Mål
1-0 39 min Pablo Armando
2-0 81 min Joakim Persson
3-0 89 min Rawez Lawan
4-0 92 min Guillermo Molins

Rött kort: Jon Jönsson (38)

Startuppställning:

Kenneth Mattsson

Niklas Hansson, Jon Jönsson, Raoul Kouakou, Andreas Wihlborg

Marcus Pode(86), Tobias Nilsson, Labinot Harbuzi, Daniel Sliper(50)

Rawez Lawan, Pablo Armando(55)

Ersättare: Festim Bytyqi, Joakim Persson(50), Robin ”Tomelilla” Nilsson(55), Robin Andersson. Guillermo Molins(86).

– Matchen hade verkligen två ansikten. Den första halvleken är vår sämsta i år, den andra är den bästa. Vi är inte alls bra i första; mer än lovligt svängiga i vårt agerande på plan, för stora avstånd i laget gör att försvarsspelet inte fungerar, och passningsspelet är slarvigt, säger Alf Westerberg.

Fördel Öster alltså under första halvlek – men samtidigt skapade MFF ett par chanser på kontringar, den vassaste Marcus Pode när han spelade Rawez Lawan helt fri. Med sju minuter kvar av första halvlek fick Jon Jönsson sin andra varning och därmed rött kort. Bara några minuter tidigare hade han varnats för protest mot domslut, och i 38:e minuten beivrades en fällning och därmed var matchen över för Jon. Icke desto mindre var det MFF som tog ledningen minuten efter, när provspelande Pablo Armando slog in returen på ett skott av Marcus Pode.

– Det ser ut som om utvisningen blir en väckarklocka för spelarna. De går in i andra halvlek med tio man och en helt annan bestämdhet. Andra halvlek genomför vi riktigt bra.

Utvisningen och en – inte allvarlig, tror Alf – knäsmäll på Daniel Sliper föranledde några byten och rockader i början av andra halvlek. Joakim Persson kom in istället för Daniel, Robin ”Tomelilla” Nilsson istället för Pablo Armando och MFF gick över till något åt 4-3-1-1-hållet med Marcus Pode som hängande forward bakom Rawez Lawan på topp. Och MFF tog över, även om målen inte rann till förrän sista tio.

– Men vi skapade fem sex högoktaniga chanser och hade ett distinkt djupledsspel. Marcus Pode och Rawez Lawan lyfte sig och gjorde det bra, säger Alf.

Och så gick proppen ur på slutet:
– 2-0 är ett skott från 23-24 meter upp i målvaktens vänstra kryss av Joakim Persson efter ett bra anfall med 5-6 passningar, säger Alf och forstätter:
– På 3-0 får Rawez Lawan äntligen lön för sin möda, när han får ett friläge och rundar målvakten.
– 4-0 kommer i 93:e minuten när Guillermo Molins styr in ett inspel från Robin ”Tomelilla” Nilsson.

Sämre första och bättre andra halvlek, så har det sett ut i alla tre hittills spelade B-lagsmatcher, då slarv och okoncentration efter hand ersatts av kvalitet och bättre takter. Men två segrar och en oavgjord har det blivit så här långt. Alf Westerberg är mest nöjd med förra matchen.
– HIF är de bästa motståndarna och matchen mot dem vår bästa totalt sett. Och vi har inte släppt in något mål än, det är bra.

Matchen mot Kalmar uppskjuten
Nästa match skulle enligt spelschemat vara Kalmar hemma den 8 juni; så blir emellertid inte fallet. På grund av Kalmars Intertotocupspel är matchen uppskjuten, troligtvis ända fram i oktober. Därför är nästa inplanerade nästa B-kamp Landskrona borta 20 juni.

/Tobias Christoffersson