4-0 – slutresultat!

Publicerad 18 maj 2003

Två mål av Niklas Skoog, ett av Erik Johansson och ett av Jon-Inge Höiland i en match MFF dominerade stort.

Två bra ingripanden av Mattias Asper i matchens sista ordinarie minuter: en välavvägd plockning av ett inlägg, en stark räddning på ett rappt skott. Tre minuters stopptid.
———–
Efter lysande förarbete och inlägg av Höiland slänger sig Skoog fram framför mål och når att fösa in bollen! Stiligt! 4-0-målet i 85:e minuten. I 87:e är femman nära när Rosenberg/Skoog kommer två mot en. Mackan passar Skoog, men bollen fastnar på den där gröne ene…
————
Lite Enköpingsspel och en farlig hörna med sex minuter kvar.
——————
I 81:a minuten Johansson på språng in i straffområdet får en stickare i djupled, men får inte till avslutet. Dock når Rosenberg sånär bollen.
I 82:a byter Concha av Elanga.
————–
I 80:e minuten byter Kristian Bergström av en tröttkörd Andreas Yngvesson, som svarat för en stark arbetsinsats matchen igenom.
————-
Med 75 minuter spelade fortsätter MFF-dominansen med två MFF-målchanser: först när Hasse Mattisson vinner boll på mitten och spelar fram till Markus Rosenberg som tar några snabba steg framåt och skjuter ett skott målvakten inte riktigt kan hålla. Sedan när Majstorovic får på ett halvbra skott i hett läge framför mål efter anfall framjobbat av Yngvesson. Mellan chansena vid ett tillfälle riktigt farligt framför MFF-målet, tills Maestro kan rensa.
—————
Ännu ett fint anfall, vars närmre detaljer dessvärre gick denne referent förbi, men avslutningen: distinkt skott i mål av Jon-Inge Höiland. Strax efter är 4-0 oerhört nära när Markus Rosenberg precis framför mål nickar ett inlägg i ribban och ner. Därefter nytt MFF-anfall, de himmelsblå matar på nu och äntligen ser det ut att ha lossnat!
———————
18 minuter in på andra halvlek allsvensk MFF-debut för Thomas Olsson! Jon Jönsson ut. Enköping har haft två halvchanser.
—————–
I sjunde minuten är 3-0 mycket nära när Skoog skjuter bra, målvakten lämnar retur och Hasse Mattisson stormar fram och skjuter han med. Målvakten hindrar igen.
——————–
Med de flesta spelarna långt ner på MFF:s planhalva – i den 49:e minuten – når en lång boll Rosenberg i, som håller undan sin bevakning starkt och spelar Skoog. Han tas också hårt, men behåller bollen och crosspelar till Erik Johanson, som löper up på högerkanten. Och äntligen lyckas han hela vägen: utmanar in mot straffområdet, vinner, får skottläge och drar till och med ackuratess sitter bollen i mål!
——————
Första halvleks händelser
——————
MFF avslutar första halvleken på bästa sätt, mer och mer stämmer i spelet. Med Enköping hårt tillbakatryckta spelar MFF närmast med 4-2-4, eller åtminstone 4-3-3… Skoog-Rosenberg-Yngvesson och stundtals Johansson rör sig mycket fritt och turas om att löpa och spela fram varandra. Ser mycket bra ut, nu fattas bara effektivitet i målfabrkationen.
————-
Niklas Skoog, som springer bra och är på hugget, jobbar fram ännu en hörna, som blir farlig. De flesta spelarna ser ut att ha kommit bra in i matchen, liksom mot Örgryte många initiativ och rörlighet, om än inte så värst många av intentionerna förvaltas. I 37 minuten dock ett snabbt mönsteranfall, som avslutas med Skoog-skott utanför. I läget efter nytt anfall, där Skoog efter förarbete av Rosenberg och Mattisson gör en fräckis och låter bollen passera mot Yngvesson. Ny farlighet minuten efter där Enköingsmålvakten för sträcka på sig för att hindra Erik Johanssons inlägg att nå Rosenberg. Enköpings-kontring strax därpå som kunde blivit riktigt farlig. Detta med 41 minuter spelade.
—————
Efter målet MFF-frispark och hörna, därefter kommer Enköping upp och pressar lite, dock utan någon direkt farlighet. Innan målet en härlig prestation av Elanga i 22:e minuten: utmanar , tar sig förbi, tungt skott precis över. I 29:e minuten farlig Enköpingskontring med Hermansson på språng, men Majstorovic hinner mota till hörna, som blir dubbelhörna.
——————
I 23:e minuten 1-0 till MFF genom effektiv avslutning av Niklas Skoog på lysande framspelning av Yngvesson (troligen). Det viktiga tidiga ledningsmålet är ett faktum!
—————
I 18:e minuten ny farlighet MFF erfter förarbete av Erik Johansson och Niklas Skoog bra skott av Hasse Mattisson. I sekvensen efter inlägg från vänster av Hasse där Yngvesson framför mål håller på att få kontroll över bollen. Ny hörna. Även om Enköping är med i matchen och haft ett par lägen är de främst vaksamma och försiktiga att inte förivra sig eller göra misstag. De låter MFF föra matchen.
—————
Tolfte minuten målchans MFF när Erik Johansson avancerar starkt, sliter sig fram och förbi två enköpingsspelare, kommer i skottläge men har hindrats tillräckligt för att inte få till det. Hörna, följd av ny hörna strax efter – den bästa ännu med Majstorovic-nick utanför. Efter en jämn start börjar MFF ta över, men i femtonde minuten en Enköpingsfarlighet ur ingenstans. Asper bra med.
————–
Första farligheten till MFF efter sex minuter, med Niklas Skoog i straffområdet, resulterar i hörna. I situationen eefter får Olof Persson varning. I nionde minuten Enköpings första hörna, den blir farligare än MFF:s och Asper får ett skott att mota. I elfte minuten hyfsat skott över av Rosenberg, ny MFF-hörna.
———–
Efter fem minuter ser det redan rejält halt och glatt ut – regnvåta spratt är att vänta för både spel ochg spelare. Ännu ingen tendens i matchen.