3-3 i giganternas kamp

Publicerad 27 september 2012

Förmatchen mellan Malmö FFs och IFK Göteborgs gamla hjältar bjöd på mycket skratt och många mål.

Det är inte lönt att försöka räkna ut hur många A-lagsmatcher som rörde sig på planen när hjältarna från 1900-talet spelade förmatch på Swedbank Stadion. Matchen spelades över 2 x 15 minuter, men som kvällens speaker Gösta Sjöström hotade med:

– Slutar den oavgjort blir det förlängning med 2 x 20.

MFFs lag coachades med utomordentlig fasthet av hedersordförande Bengt Madsen. Men han kollade noga alla byten med sin assisterande Krister Kristensson först, och det kan man förstå. Det krävs en hel del mod för att försöka byta ut Robert Prytz.

Gladast var Jonas Thern som lämnade planen redan efter 12 minuter:

– Första gången jag spelar en jippomatch utan att bli skadad, utbrast han när han nöjd fick sätta sig på avbytarbänken.

Det han inte visste då var att det var flygande byten och det tog bara några minuter innan Coach Madsen kallade in honom igen. Tack och lov slapp han skada även det bytet.

Äldst på plan var mittbacken i IFK Göteborg, Bengt Fölet Berndtsson, som är född redan 1933. Men takterna från VM 1958 satt i och han tvekade inte för ett motlägg mot Thomas Sunesson.

Sunesson var inte sämre han. Två mål av den gamle forwarden visade att han inte tappat sinnet för det som gjorde honom så framgångsrik under karriären. Men även han gillade möjligheten att få byta.

– Stopp, alla kan inte byta, hördes Anders Palmér ropa när Thomas, Prytz och Thern alla tre joggade ut för att släppa in Palle i matchen.

Tredje målet för MFF stod Hasse Mattisson för.

Annars är det värt att notera att Hasse Borg spelade varenda minut av matchen. Inte ens Bengt och Krister kunde slita honom av planen.

Stort tack till alla hjältar som bjöd oss i publiken på det här kära återseendet. Och stort tack till Janne Möller och Tord Holmgren som ordnat matchen. Vad er utsände kunde se tog inte Tord med handen en enda gång.

Vi hoppas vi ses igen!