3-1 också till U21-laget

Publicerad 14 augusti 2007

MFF lägger 3-1-segrarna på hög. Idag var det U21-laget som besegrade Öster hemma. Ola Toivonen gjorde ett mål och assisterade till de andra, Niklas skog visade framfötterna och ett par spelare fick värdefull matchtid.

Niklas Skoog(65), Edward Ofere

Bänken: Festim Bytyqi(mv), Erdin Demir(65), Elvir Biberic(82), Agon Mehmeti(85), Adam Weiszewski.

– En trevlig vana. Den kan gärna fortsätta, hela hösten, sa Alf Westerberg efter att MFF också idag vunnit med 3-1, denna gången U21-laget hemma mot Öster.
Ett resultat som speglar matchen väl, enligt Alf, kanske med något mål till i MFF-favör att önska.
– En helt OK match av oss. Vi hade två bra perioder, en i andra delen av första halvlek och en i första delen av andra, då vi spelade riktigt bra anfallsspel.

Det var ett starkt och erfaret lag MFF ställde på benen, och det var den mest rutinerade av dem alla – med undantag av Håkan Svensson – som visade vägen: Niklas Skoog. Den tvåfaldige skyttekungen och dygnsfärske allsvenske målskytten skapade många möjligheter med sitt passningsspel och var bra i sista tredjedelen. I 35:e minuten resulterade hans kvaliteter i 1-0, när han spelade Ola Toivonen helt fri i djupled. Ola rundade målvakten och satte bollen i mål. Fast det ska sägas att Niklas fyra minuter tidigare missade första chansen att visa vägen, när han brände en straff (efter att själv ha blivit fälld). Den här gången fanns ingen Höiland som kom rusande, och ledningsmålet fick vänta på sig en stund.

2-0 var rollerna ombytta mellan målskytt och framspelare; Ola Toivonen vann två dueller på väg in i straffområdet och serverade Niklas Skoog bollen framför öppet mål. 3-0 kom i 69:e minuten, när Toivonen efter förarbete av Guillermo Molins spelade snett inåt bakåt från höger och Edward Ofere kunde trycka in bollen i mål. Ett mål och två assist av Ola således.

Bara en U21-match på de senaste sex veckorna i sommarstiltjen innebär att en del spelare i truppen sedan väldigt länge saknar matchträning. För Daniel Theorin, Joakim Nilsson och Johan Andersson var så gott som 90 minuter mycket värdefulla ikväll.
– Man ser i vissa situationer att matchvanan saknas, det var en del ”tekniska fel” – missade enkla pass, förstatouchen vid rensning, sådana saker, brister i tajmingen. Men det gick bra för dem alla tre.
Johan Andersson var vårdad i sitt passningsspel, men ännu inte upp i max löpkapacitet. Jocke var det positivt att se igång igen, han kommer som vanligt in med frenesi och gör en bra match, säger Alf Westerberg.

Alf var också nöjd med Ola Toivonens match. Han spelade en halvtimme på vänsterkanten innan han tog steget upp i anfallet när Niklas Skoog byttes ut – varvid Johan Andersson gick ut till vänster och inbytte Erdin Demir fyllde upp centralt. Alf var också nöjd med Jasmin Sudics insats som mittback.
Hur går det för Edward Ofere? Oftast med i matchtrupperna och en del speltid i våras, nu längre bort från hetluften?
– Han har inte varit tillräckligt produktiv. Ikväll var det både och, Eddie var ganska bra. Han gjorde mål, hade en nick i ribban och ett avslut där östermålvakten gjorde en fantastisk reflexräddning – men han är också lite slarvig i mottagningsspelet.

Nästa match för U21-laget blir returen i seriens tvättäkta Malmöderby: Bunkeflo gästar Stadion kommande måndag på sedvanliga avsparkstiden 17.00. Därefter återstår tre matcher under de två följande veckorna med HIF borta i sista 12 september – sedan är U21-allsvenskans grundserie slut. Därefter väntar slutspel.
– Tar vi oss inte dit blir det en väldigt kort säsong för en del spelare, säger Alf Westerberg med ett stråk av oro i rösten.
Nog ska MFF U21 klara av att kvalificera sig; de två första lagen i var och en av de tre delserierna samt de två bästa tvåorna tar sig till slutspel. Men visst – en titt i tabellen för Södra serien ger vid handen att det är Kalmar som för närvarande leder överlägset på 31 poäng, sju poäng före MFF på andra plats med 24, därefter HIF på 22 men med en match mindre spelad…