3-0 till U21 men svår skada på Babis

Publicerad 08 april 2008

MFF dominerade U21-matchen mot Landskrona BoIS stort och vann med 3-0 efter två mål av Labinot Harbuzi. Men i slutet av första halvlek inträffade en mycket tråkig händelse: Babis Stefanidis bröt benet.

Landskrona BoIS U21 – Malmö FF U21

0 – 3 (0-2)

0-1 4 min Labinot Harbuzi
0-2 6 min Labinot Harbuzi
0-3 89 min André Nascimento

MFF:s startuppställning:

Dusan Melichárek

Anes Mravac, Markus Halsti, Niklas Hansson, Erdin Demir

Robin Nilsson(70)

Jiloan Hamad, Labinot Harbuzi(70), Babis Stefanidis(40)

André Nascimento, Agon Mehmeti(62)

Ersättare: Jasmin Sudic(70), Alex Nilsson(62), Elvir Biberic(40), Hamid Alamin(70), Max-Ludwig Gustafsson.

Det var i 40:e minuten; i en duellsituation med Niklas Hansson och en landskronaspelare blev det en sammanstötning som slutade med en benbrott för Babis Stefanidis. Matchen fick brytas i en kvart i väntan på att ambulans anlände för att föra Babis till Universitetssjukhuset i Lund.
– Fruktansvärt tråkigt. Båda lagen var lite chockade efteråt, säger Leif Engqvist i bussen på väg hem från MFF:s första U21-seriematch borta mot Landskrona.

Denna mycket olyckliga och mycket tråkiga händelse lade förstås sordin på en stämning som annars varit i princip odelat positiv. MFF vann, dominerade, spelade bra, gjorde tre mål framåt och höll tätt bakåt.
– Vi är det klart bättre laget, och vi spelar stundtals riktigt bra i matchen. Vi lyckades med det spel vi föresatt oss att ha; ett och två touch på bollen, vi fick de förflyttningar på motståndarna vi ville, och även om målen kom centralt kom vi runt bra på kanterna och hade ett par bra inspel.
Särskilt lyckosam var Labinot Harbuzi. ”Jättebra i 70 minuter” enligt Leif, och dessutom tvåmålsskytt med två skott inom tre minuter av matchens första fem. 0-1 i fjärde minuten på ett skott från strax utanför straffområdeslinjen, 0-2 efter väggspel med Agon Mehmeti ännu en bit längre utifrån.

Tredje målet petade André Nascimento in i näst sista minuten efter lysande förarbete av Jiloan Hamad – in från höger, förbi två försvarare ner mot kortlinjen och så inspel – och därmed har han gjort sitt första mål i ljusblå tröja. Men han visade mer än så.
– Han tar för många touch och håller i bollen för länge ibland, men… han gör mycket bra. Han är duktig på att ta emot bollen och hålla undan; han är stark fysiskt och tvingar fram en hel del frisparkar. Han löper bra tillsammans med Agon Mehmeti och är snabb de första stegen. Och han har luriga finter. Så, man ser att där är något, omdömer Leif Engqvist, som även framhöll Jiloan Hamads och mittbackarnas Markus Halsti och Niklas Hansson insatser:
– Jiloan har sin speed och utnyttjar den; han kom förbi på kanten minst tio gånger under matchen. Mittbackarna är jätteduktiga, Niklas smäller på hårt men inte ojuste i början och sätter sig i respekt; Landskrona har väl fyra chanser och ingen av dem känns jättefarlig.

MFF U21 mot IFK Malmö A på Hästhagen nu på lördag!
Nästa match i U21-serien är Mjällby hemma om tre veckor, tisdagen 29 april 17.00. Men redan nu på lördag finns chansen att se en J/U21-kombination möta IFK Malmös A-lag på Hästhagens IP 13.00 – matchen har just blivit bestämd. Visst låter det som en utmärkt lördagsförströelse att se våra unga spelare mäta krafterna med Di gule?

Först som sist: en tanke till Babis Stefanidis med önskan och förhoppning om lyckad läkning och så snart tillfrisknande som är möjligt.

/Tobias Christoffersson